Αφράτη ζύμη με μοτσαρέλα

Ανοιχτή πίτα με μοτσαρέλα

Η ανοιχτή πίτα με μοτσαρέλα μας θυμίζει αρκετά την μπατζίνα.

Αρχικά θα πρέπει να φτιάξουμε τη ζύμη και στη συνέχεια να της δώσουμε χρόνο να φουσκώσει. Αφότου φουσκώσει την βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι και με απαλές κινήσεις την ανοίγουμε. Το επόμενο βήμα χρειάζεται ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι. Χαράζουμε τη ζύμη δημιουργώντας μικρά τετράγωνα. Στη συνέχεια αλείφουμε με το μείγμα βουτύρου και μετά βάζουμε στις σχισμές τα κομματάκια μοτσαρέλας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Θέλουμε να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Η ζύμη φουσκώνει αρκετά

Το τελικό αποτέλεσμα για μία ανοιχτή πίτα με μοτσαρέλα, θα είναι μία αφράτη ζύμη με μια υπέροχη γεύση. Το φρέσκο κρεμμύδι αφήνει όμορφα τα αρώματά του ενώ το σκόρδο δίνει το δικό του στίγμα.

Πειραματιστείτε, αλλάξτε αν θέλετε το μυρωδικό βάζοντας αντί για φρέσκο κρεμμύδι, πράσο ή μαντζουράνα ή θυμάρι ή ακόμα και ξερό κρεμμύδι. Επιλέξτε κάποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σας. Θεωρώ πως το κασέρι ή η γραβιέρα θα ήταν μία πολύ καλή επιλογή. Δοκιμάστε να προσθέσετε κάποιο αλλαντικό. Μια καλή επιλογή θα ήταν ένα λουκάνικο. Μπορείτε επίσης εκτός από τα υλικά της συνταγής να προσθέσετε μανιτάρια, ντομάτα καρέ, πιπεριές, κ.α. Αν επιλέξετε να βάλετε κάποιο κρεατικό, το κοτόπουλο είναι μία πολύ καλή επιλογή με την προυπόθεση ότι πρώτα θα το σοτάρετε.

Σχετικές Συνταγές