Ανάμεικτη σαλάτα με κινόα και dressing εσπεριδοειδών

Ανάμεικτη σαλάτα με κινόα και dressing εσπεριδοειδών

Η τέλεια σαλάτα για το πρωινό, για το brunch, για το μεσημεριανό αλλά για το βραδυνό σας γεύμα. Ανάμεικτη σαλάτα με κινόα και dressing εσπεριδοειδών, μια γευστική και συνάμα healthy επιλογή.

Η σαλάτα περιέχει δυναμωτικά υλικά για τον οργανισμό, προσφέροντάς του ενέργεια για το ξεκίνημα της ημέρας.

Ως βάση για τη σαλάτα χρησιμοποιούμε ανάμεικτα μαρούλια. Αυτά που έχουμε επιλέξει εμείς σήμερα είναι το iceberg, το σγουρό κόκκινο και το σγουρό πράσινο μαρούλι. Επίσης θα προσθέσουμε και λίγο ραντίτσιο δίνοντάς έτσι ένα πικρό στοιχείο σαλάτα.

Η healthy προσθήκες στη σαλάτα, είναι η κινόα, τα goji berries, τα αμύγδαλα και το πράσινο μήλο.

Ξεκινώντας από την κινόα, βλέπουμε ότι ανήκει στα ψευτοδημητριακά. Καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια πριν, με αναφορές και στους Ίνκας ως ”μητέρα των καρπών”. Τη βρίσκουμε σε τρεις εκδοχές: άσπρη, κόκκινη και μαύρη. Επίσης μπορείτε να τη βρείτε στο εμπόριο και ανάμεικτη (και οι τρεις μαζί).

Τα goji berries θα τα χρησιμοποιήσουμε σε αποξηραμένη μορφή ενώ τα αμύγδαλα θα τα καβουρδίσουμε σε ένα τηγάνι. Δώστε προσοχή στο καβούρδισμα το αμυγδάλων. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς καθόλου λιπαρή ουσία. Βάλτε στο τηγάνι τα φιλέ αμυγδάλου και ανακατεύετε συνεχώς. Θέλει προσοχή γιατί από τη μία στιγμή στην άλλη μπορεί να σας καούν.

Το dressing εσπεριδοειδών το φτιάχνουμε με φρέσκους χυμούς φρούτων.

Η ανάμεικτη σαλάτα με κινόα και dressing εσπεριδοειδών είναι η καλύτερη επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα.

Σχετικές Συνταγές