Ανάμεικτη σαλάτα με βινεγκρέτ πορτοκαλιού

Ανάμεικτη σαλάτα με βινεγκρέτ πορτοκαλιού

Μία εύκολη και γρήγορη πρόταση για το μεσημεριανό σας τραπέζι είναι η ανάμεικτη σαλάτα με βινεγκρέτ πορτοκαλιού!!

Τα σαλατικά που έχουμε επιλέξει να χρησιμοποιήσουμε είναι το κινέζικο λάχανο, το σγουρό κόκκινο μαρούλι, η γαλλική σαλάτα και τα αντίδια. Βέβαια μπορείτε να προσθέσετε και οποιοδήποτε άλλο σαλατικό της αρεσκείας σας επιθυμείτε. Κάποια από αυτά είναι το ελληνικό μαρούλι, το σγουρό πράσινο μαρούλι και πολλά άλλα. Εκτός από τα σαλατικά θα προσθέσουμε και ντομάτα κομμένη σε μορφή καρεδάκι. Τα ντοματίνια ταιριάζουν επίσης πολύ. Αν θέλετε ποικιλία στο χρωματισμό της σαλάτας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ντοματίνια κόκκινα, κίτρινα, πράσινα και μαύρα.

Για τη βινεγκρέτ πορτοκαλιού τα έχουμε ξαναπεί στο cookfood. Μπορείτε να την φτιάξετε είτε σε ένα μούλτι είτε στο μπλέντερ είτε με το φουέ. Βάλτε τα υλικά της βινεγκρέτ όλα μαζί και προσθέστε σιγά-σιγά σε μορφή κορδόνι το λάδι. Το λάδι μπορεί να είναι ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο ή ένας συνδυασμός και των δύο. Το ηλιέλαιο γευστικά είναι υποδεέστερο από το ελαιόλαδο αλλά έχει το πλεονέκτημα ότι δεν παγώνει στο ψυγείο σε αντίθεση με το ελαιόλαδο.

Όταν θα έχετε ολοκληρώσει την προετοιμασία της σαλάτας και της βινεγκρέτ πορτοκαλιού προσθέστε τη βινεγκρέτ στα σαλατικά και ανακατέψτε ελαφρώς έως ότου αγκαλιάσει η βινεγκρέτ όλη τη σαλάτα. Σερβίρετε αμέσως την ανάμεικτη σαλάτα με βινεγκρέτ πορτοκαλιού γιατί τα όξινα στοιχεία του πορτοκαλιού ”ψήνουν” τα σαλατικά.

Σχετικές Συνταγές