Αμερικάνικο cheesecake φούρνου

Αμερικάνικο cheesecake φούρνου

Το αμερικάνικο cheesecake φούρνου διαφέρει από τα άλλα cheesecake κυρίως λόγω της πλούσιας και πυκνής υφής του. Η γεύση του είναι γλυκιά, πικάντικη και με καθόλου αίσθηση εσπεριδοειδών.

Η ιστορία του cheesecake στην Αμερική ξεκινά από τους Ευρωπαίους μετανάστες και την προσαρμογή τους στο νέο τους περιβάλλον. Μαζί τους έφεραν και παραδοσιακές συνταγές όπου και τις εξέλιξαν στο νέο τους τόπο.

Οι πρώτες ενδείξεις της συνταγής cheesecake στην Αμερική χρονολογούνται στις αρχές του 19ου αιώνα. Πιστεύεται ότι το πρώτο cheesecake σε στυλ Νέας Υόρκης φτιάχτηκε από τον Junior’s τη δεκαετία του 1950. Αργότερα, με την εμπορική παραγωγή τυριών και κρέμας, η συνταγή εξελίχθηκε περαιτέρω, προσθέτοντας νέες παραλλαγές και γεύσεις.

Σήμερα, το Αμερικάνικο cheesecake φούρνου είναι δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Μπορούμε να το γευτούμε είτε σκέτο είτε με μεγάλη ποικιλία υλικών και σιροπιών από πάνω. Έτσι λοιπόν έχουμε, σιρόπι φράουλας, σοκολάτας ή καραμέλας, τα οποία ταιριάζουν απίστευτα με το cheesecake. Εκτός από σιρόπι μπορούμε να προσθέσουμε και φρούτα. Οι φράουλες έχουν πάλι την τιμητική τους αλλά και άλλα φρούτα όπως τα μύρτιλα, τα βατόμουρα, τα βύσσινα, τα σύκα και πολλά άλλα μπορούν να συνδυαστούν υπέροχα με αυτό το γλυκό. Τέλος, μπορούμε να προσθέσουμε μία ποικιλία από τριμμένα μπισκότα τα οποία θα προσθέσουν μία έξτρα γεύση στο γλυκό μας.

Related Recipes