Αλμυροί λουκουμάδες με μανιτάρια πορτσίνι

Αλμυροί λουκουμάδες με μανιτάρια Πορτσίνι

Αλμυροί λουκουμάδες με μανιτάρια Πορτσίνι είναι η πρότασή μας για σήμερα!! Θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό; Ψάχνετε νέες ιδέες για ζεστά ορεκτικά; Εδώ σας έχουμε τη λύση… Οι αλμυροί λουκουμάδες με μανιτάρια πορτσίνι είναι αυτό που ψάχνετε. Πως όμως θα παρασκευάσουμε αυτή την ”αλμυρή” γευστική πρόταση;

Ξεκινάμε αρχικά παρασκευάζοντας μία πατ α σου. Ναι, καλά διαβάσατε, η βάση μας είναι η ίδια ζύμη με αυτή που φτιάχνουμε τα γνωστά σε όλους μας σουδάκια αλλά και η ζύμη που φτιάχνουμε τα νιόκι Παριζιέν.

Η διαδικασία που ακολουθούμε είναι η εξής: Θα βάλουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα μαζί με το βούτυρο και το αλάτι. Μόλις φτάσει στο σημείο βρασμού θα το βγάλουμε από τη φωτιά και θα προσθέσουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να σφίξει. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε ένα-ένα τα αυγά και θα ανακατέψουμε μέχρι να τα ενσωματώσουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

Σε αυτή τη ζύμη θα προσθέσουμε το μείγμα με τα μανιτάρια που θα φτιάξουμε. Για το μείγμα το μανιταριών έχουμε επιλέξει να χρησιμοποιήσουμε πορτσίνι και λευκά μανιτάρια. Τα λευκά θα τα ψιλοκόψουμε και θα τα σοτάρουμε μαζί με κρεμμύδι. Τα πορτσίνι τα έχουμε σε αποξηραμένη μορφή οπότε πρώτα χρειάζεται να τα μουλιάσουμε σε κονιάκ. Το κονιάκ θα το προσθέσουμε στα μανιτάρια που σοτάρουμε και θα το αφήσουμε να ρεντουίρει.

Οι αλμυροί λουκουμάδες με μανιτάρια πορτσίνι τηγανίζονται σε καυτό λάδι.

Σχετικές Συνταγές