Αλμυροί λουκουμάδες με λιαστή ντομάτα

Αλμυροί λουκουμάδες με λιαστή ντομάτα

Αλμυροί λουκουμάδες με λιαστή ντομάτα, ένα υπέροχο και γευστικό ζεστό ορεκτικό είναι η πρότασή μας για σήμερα.

Η βασική ζύμη για να φτιάξουμε τους αλμυρούς λουκουμάδες είναι η ίδια ζύμη που κάνουμε τα νιόκι Παριζιέν.

Η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε είναι η εξής: Θα βάλουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα μαζί με το βούτυρο και το αλάτι. Μόλις φτάσει στο σημείο βρασμού θα το βγάλουμε από τη φωτιά και θα προσθέσουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να σφίξει. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε ένα-ένα τα αυγά και θα ανακατέψουμε μέχρι να τα ενσωματώσουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

Αφότου φτιάξουμε τη ζύμη προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα και στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα.

Η λιαστή ντομάτα επειδή συντηρείται μέσα στο λάδι θα πρέπει πρώτα να την βγάλουμε από το βαζάκι με το λάδι. Στη συνέχεια θα την στεγνώσουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί και μετά θα την κόψουμε σε μικρό καρεδάκι.

Αφότου κρυώσει η ζύμη, πλάθουμε μικρούς λουκουμάδες όπου στη συνέχεια τους τηγανίζουμε σε λάδι με θερμοκρασία περίπου στους 160 -170°C.

Οι αλμυροί λουκουμάδες με λιαστή ντομάτα είναι μία καλή επιλογή για ζεστό ορεκτικό. Μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε σε ένα μαγαζί ως ορεκτικό ή στο ξεκίνημα μίας δεξίωσης ως finger food.

Αν θέλετε μία τελείως διαφορετική γεύση δοκιμάστε να φτιάξετε αλμυρούς λουκουμάδες με μανιτάρια porcini. Τη συνταγή μπορείτε να την δείτε εδώ.

Σχετικές Συνταγές