Ένας ιδιαίτερος συνδυασμός είναι το αγριογούρουνο με μηλίτη. Η ξεχωριστή γεύση του μηλίτη ταιριάζει υπέροχα με το αγριογούρουνο, τις σταφίδες και το μάραθο.
Αγριογούρουνο με μηλίτη
-
- Χρόνος προετοιμασίας
- Λεπτά
-
- Ώρα μαγειρέματος
- Λεπτά
-
- Ποσότητα
- 1
- Επίπεδο Δυσκολίας Μέτριας δυσκολίας
- Recipe
- How To
- Αξιολόγηση Text size
Συστατικά
- ◉ 1 κιλό αγριογούρουνο
- ◉ αλεύρι
- ◉ βούτυρο
- ◉ 1 κρεμμύδι ξερό
- ◉ 2 μπαστουνάκια σέλερυ
- ◉ 4 σκελίδες σκόρδο
- ◉ 1 κουταλάκι μάραθο σε σπόρους (κοπανισμένο)
- ◉400γρ. μηλίτη
- ◉ 200γρ. ζωμό κοτόπουλο ή κυνηγιού
- ◉ 50γρ. σταφίδες
- ◉ αλάτι
- ◉ πιπέρι
Οδηγίες
- Κόβουμε το αγριογούρουνο σε κύβους το αλατοπιπερώνουμε και το περνάμε από το αλεύρι.
- Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε το κρέας. Το μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος με καπάκι.
- Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σέλερυ.
- Προσθέτουμε τους σπόρους μάραθου και το σκόρδο.
- Ρίχνουμε το μηλίτη και το ζωμό και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Μόλις βράσει το ρίχνουμε στο κρέας, προσθέτουμε τις σταφίδες, σκεπάζουμε και ψήνουμε στο φούρνο στους 170°C για 2 ώρες.
- Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι.
- Μερίδες : 4
- Έτοιμο σε : 135 Λεπτά
- Course : Κυρίως πιάτα
- Τύπος Συνταγής:Κυνήγι
- Συστατικό : Αγριογούρουνο
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί