Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε αγριογούρουνο με μανιτάρια μπέικον και κρεμμύδια!!
Η συνταγή θέλει χρόνο καθώς για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα είναι καλό να το βάλουμε σε μαρινάδα για τουλάχιστον 24 ώρες. Το κρέας μπορούμε να το βάλουμε στην μαρινάδα είτε ολόκληρο είτε κομμένο σε μικρότερα κομμάτια. Όσο μικρότερα κομμένο είναι το κρέας τόσο λιγότερο χρόνο χρειάζεται στη μαρινάδα. Μια μαρινάδα μπορεί να είναι είτε ωμή είτε μαγειρεμένη. Η μαγειρεμένη μαρινάδα έχει πιο δυνατή ”ένταση”. Αν επιλέξετε μαγειρεμένη μαρινάδα θα πρέπει να την αφήσετε να βράσει για 20 – 30 λεπτά και να την αφήσετε να κρυώσει καλά προτού βάλετε το κρέας μέσα.
Καθώς το κρέας αγριογούρουνου χρειάζεται αρκετό χρόνο για να βράσει επιλέγουμε τα υπόλοιπα υλικά (μανιτάρια, μπέικον και κρεμμύδια στιφάδο) να τα προετοιμάσουμε και να τα προσθέσουμε κατά την ολοκλήρωση του φαγητού. Το κρεμμύδι στιφάδο το καθαρίζουμε αφήνοντας το σημείο στο οποίο βρίσκεται η ρίζα ώστε να το κρατάει ατόφιο και να μην διαλυθεί κατά το βράσιμο. Τα μανιτάρια που θα χρησιμοποιήσουμε είναι τα λευκά τα οποία θα τα κόψουμε σε μεγάλα κομμάτια. Αν τα μανιτάρια είναι μικρά μπορούμε να τα βάλουμε ολόκληρα. Το μπέικον θα το κόψουμε ζουλιέν.
Το αγριογούρουνο με μανιτάρια μπέικον και κρεμμύδια είναι ένα φαγητό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!!
Comments are closed.