Αγριογούρουνο με γλυκό κρασί και σιταρότο μανιταριών

Αγριογούρουνο με γλυκό κρασί και σιταρότο μανιταριών

Αγριογούρουνο με γλυκό κρασί και όλο αυτό θα το συνοδεύσουμε με σιταρότο μανιταριών. Ιδιαίτερες γεύσεις οι οποίες δένουν άψογα μεταξύ τους.

Ξεκινώντας από το αγριογούρουνο θα πρέπει να σας πούμε ότι είναι ένα κρέας νόστιμο αλλά αρκετά πιο σκληρό σε σχέση με το χοιρινό. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει πρώτα να μαρινάρουμε το αγριογούρουνο ώστε να μαλακώσουν οι ιστοί του. Για να το πετύχουμε αυτό έχουμε δύο επιλογές. Μπορούμε να το μαρινάρουμε σε μία απλή μαρινάδα η οποία θα περιέχει κόκκινο κρασί, λαχανικά και μπαχαρικά ή σε μία μαγειρεμένη μαρινάδα. Η μαγειρεμένη μαρινάδα περιέχει λαχανικά, μπαχαρικά και ένα όξινο στοιχείο μαζί με νερό. Όλα τα υλικά της μαρινάδας μπαίνουν σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει η μαρινάδα και τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος μέσα. Τα βάζουμε στο ψυγείο και την επόμενη μέρα τα βγάζουμε από τη μαρινάδα, τα στεγνώνουμε και προχωράμε στην υλοποίηση της συνταγής.

Τα υλικά που μπορεί να περιέχει μία μαγειρεμένη μαρινάδα είναι καρότο, κρεμμύδι, σκόρδο, κλωνάρια θυμαριού, δεντρολίβανο, κόκκους πιπεριού, κρασί λευκό ή κόκκινο και ξύδι. Ενδέχεται κάποιες μαρινάδες να περιέχουν χυμό λεμόνι.

Το αγριογούρουνο με γλυκό κρασί έχουμε επιλέξει να το σερβίρουμε μαζί με σιταρότο μανιταριών. Συνταγή για σιταρότο μανιταριών μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικές Συνταγές