Αγκινάρες τουρσί

Αγκινάρες τουρσί

Σήμερα θα σας πούμε πως φτιάχνουμε αγκινάρες τουρσί!!

Η αγκινάρα είναι ένα λαχανικό το οποίο αναπτύσσεται σε σχήμα θάμνου. Είναι φυτό ιθαγενές της Αφρικής παρόλο που πλέον καλλιεργείται σε πολλά μέρη του κόσμου.

Από το φυτό κόβουμε το στέλεχος μαζί με τον ανθό. Στην μαγειρική χρησιμοποιούμε μόνο τον ανθό αφού όμως πρώτα τον καθαρίσουμε. Το στέλεχος είναι πολύ σκληρό, το ίδιο και τα πέταλα του ανθού.

Πως καθαρίζουμε τον ανθό;

Ξεκινάμε βγάζοντας ένα-ένα τα πέταλα. Φτάνουμε στο μέσα μέρος όπου είναι και το πιο τρυφερό μέρος της αγκινάρας. Εκεί θα δούμε ένα έντονο χνούδι. Με ένα κουτάλι ή με ένα μαχαίρι το αφαιρούμε. Ξεπλένουμε την αγκινάρα και τη βάζουμε σε νερό με λεμόνι για να μην μαυρίσει.

Για τις αγκινάρες τουρσί, προτιμούμε κλειστές αγκινάρες, πρώιμες ή αν βρούμε άγριες ώστε να έχουν λίγο ή καθόλου χνούδι στο εσωτερικό τους. Τις καθαρίζουμε με τον ίδιο τρόπο φθάνοντας μέχρι μέσα όπου όμως θα αφήσουμε τα εσωτερικά πέταλα τα οποία είναι και τα πιο τρυφερά.

Η διαδικασία για να παρασκευάσουμε αγκινάρες τουρσί είναι σχετικά εύκολη.Όπως θα δείτε βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό για 5 λεπτά.

Δείτε εδώ τη διαδικασία για το σωστό βράσιμο των λαχανικών.

Το μόνο που μένει μετά είναι να αποστειρώσουμε τα βαζάκια και να τις βάλουμε μέσα μαζί με το υγρό στοιχείο.

Η συνταγή που ακολουθεί παρακάτω είναι της Δήμητρας Χριστοδούλου, συνεργάτη μας και την ευχαριστούμε πολύ.

Σχετικές Συνταγές