Αγκινάρες με αρακά και φινόκιο

Αγκινάρες με αρακά και φινόκιο

Σήμερα θα φτιάξουμε αγκινάρες με αρακά και φινόκιο!! Ο συνδυασμός των τριών αυτών υλικών είναι εξαιρετικός.

Επιλέγουμε αγκινάρες είτε φρέσκες είτε κατεψυγμένες. Σε περίπτωση που επιλέξουμε φρέσκες θα πρέπει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να τις καθαρίσουμε. Ξεκινάμε να τις καθαρίσουμε βγάζοντας αρχικά ένα-ένα τα πέταλα. Φτάνουμε προς τα εσωτερικά πέταλα τα οποία είναι πιο τρυφερά. Σε εκείνο το σημείο θα δούμε ότι στο κέντρο της αγκινάρας υπάρχει αρκετό χνούδι το οποίο θα πρέπει να αφαιρεθεί. Αφότου αφαιρέσουμε όλο το χνούδι τις ξεπλένουμε και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε. Οι αγκινάρες μαυρίζουν πολύ εύκολα!!

Εκτός από αγκινάρες θα χρησιμοποιήσουμε στο φαγητό μας αρακά και φινόκιο. Τον αρακά ανάλογα την εποχή μπορούμε να τον βρούμε εκτός από κατεψυγμένο και φρέσκο. Αν τον βρούμε φρέσκο θα πρέπει να τον βγάλουμε από το φασόλι του. Η διαχείριση του φρέσκου από τον κατεψυγμένο αρακά είναι η ίδια.

Το τελευταίο υλικό που συμπληρώνει την τριάδα είναι το φινόκιο. Το φινόκιο είναι ένα υλικό με έντονα αρώματα τα οποία μπορούν να χαρακτηρίσουν το φαγητό. Εμείς εδώ θα χρησιμοποιήσουμε τόσο όσο, ώστε να μας δώσει τα αρώματά του αλλά όχι να μας χαρακτηρίσει το φαγητό.

Για να ολοκληρώσουμε τις αγκινάρες με αρακά και φινόκιο θα προσθέσουμε στο τέλος άνηθο ψιλοκομμένο και χυμό λεμόνι.

Σχετικές Συνταγές