Αγκινάρες γεμιστές με χοιρινό και προσούτο

Αγκινάρες γεμιστές με χοιρινό και προσούτο

Μία ιδιαίτερη συνταγή έχουμε για σήμερα και είναι οι αγκινάρες γεμιστές με χοιρινό και προσούτο!! Ο συνδυασμός αυτής της συνταγής προέκυψε από υλικά που είχαν περισσέψει.

Έτσι λοιπόν σκεφτήκαμε να φτιάξουμε γεμιστές αγκινάρες ωγκρατέν. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε φρέσκες αγκινάρες είτε κατεψυγμένες. Αν έχουμε φρέσκες τότε θα πρέπει να τις καθαρίσουμε πρώτα και στη συνέχεια να τις βράσουμε. Καθώς τις καθαρίζουμε τις βάζουμε σε μία μπασίνα με νερό και λεμόνι. Οι αγκινάρες μαυρίζουν εύκολα. Αν έχουμε κατεψυγμένες αγκινάρες απλά τις βράζουμε. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να μην μας παραβράσουν γιατί θα διαλύονται.

Για τη γέμιση έχουμε χοιρινό καρέ κομμένο σε μικρό καρεδάκι το οποίο θα το σοτάρουμε. Το προσούτο θα το ”φρυγανίσουμε” στο φούρνο. Στρώνουμε το προσούτο σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το ψήνουμε στο φούρνο για 5 λεπτά στους 180°C. Στη συνέχεια θα αφήσουμε το προσούτο να κρυώσει και με τα χέρια μας θα το θρυμματίσουμε σε μία μπασίνα. Θα προσθέσουμε επίσης στη μπασίνα το σοταρισμένο χοιρινό μαζί με μουστάρδα, παρμεζάνα και μία σφιχτή μπεσαμέλ. Αφότου ανακατέψουμε όλα τα υλικά θα γεμίσουμε τους βρασμένους πάτους αγκινάρας. Προσθέτουμε λίγο ακόμα παρμεζάνα από πάνω και γκρατινάρουμε στο φούρνο ή στη σαλαμάνδρα.

Οι αγκινάρες γεμιστές με χοιρινό και προσούτο είναι μία διαφορετική πρόταση για ένα ζεστό ορεκτικό!!

Σχετικές Συνταγές