Οι αγκινάρες α λα πολίτα είναι ένα πιάτο που η δυσκολία του καθορίζεται καθαρά από την επιλογή της αγκινάρας. Τι εννοούμε με αυτό… Αν η αγκινάρα είναι φρέσκια ή κατεψυγμένη.
Τις αγκινάρες τις βρίσκουμε φρέσκες την άνοιξη και κατεψυγμένες όλο το χρόνο. Η διαδικασία καθαρισμού της αγκινάρας είναι μία διαδικασία αρκετά χρονοβόρα. Η διαφορά της φρέσκιας από την κατεψυγμένη αγκινάρα έχει πολύ μικρές ποιοτικές διαφορές. Οι σοβαρές εταιρείες, χρησιμοποιούν τη διαδικασία ταχείας και βαθιάς κατάψυξης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα θρεπτικά συστατικά να διατηρούνται αναλλοίωτα.
Ένα μεγάλο πλεονέκτημα που έχει η κατεψυγμένη αγκινάρα είναι ότι τη βρίσκουμε όλο το χρόνο.
Σε πολλές συνταγές θα συναντήσετε τον αρακά να συμπληρώνει τη γεύση αυτού του όμορφου πιάτου. Τέλος ο άνηθος και ο χυμός λεμονιού δίνουν άρωμα και σπιρτάδα στις αγκινάρες α λα πολίτα.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί