Poisson Cru

Poisson Cru

Το Poisson Cru στα γαλλικά μεταφράζεται ως ωμό ψάρι. Είναι το εθνικό πιάτο της Ταϊτής και των νησιών της Γαλλικής Πολυνησίας. Στην Ταϊτή είναι γνωστό ως e’ia ota και στη Σαμόα ονομάζεται oka I’a’’.

Το Poisson Cru είναι φτιαγμένο με τα πιο φρέσκα συστατικά που βρίσκονται στα νησιά της Ταϊτής. Αποτελείται από ωμό τόνο, χυμό λεμονιού, διάφορα λαχανικά κομμένα σε κύβους και γάλα καρύδας. Αν και συνήθως παρασκευάζεται με ωμό τόνο μπορεί επίσης να γίνει με καβούρι, αστακό, μύδια, χταπόδι, καλαμάρι, αχινό και σολομό.   

Δείτε εδώ πληροφορίες για τα είδη του τόνου

Πως όμως παρασκευάζεται το Poisson Cru;

Αρχικά χρειαζόμαστε ολόφρεσκο τόνο. Παίρνουμε το φιλέτο του τόνου και το κόβουμε σε μορφή καρέ. Βάζουμε τα κομμάτια του τόνου σε μία μπασίνα και τα μαρινάρουμε με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού. Μέσα στην μπασίνα με τον τόνο προσθέτουμε και τα λαχανικά τα οποία τα κόβουμε και αυτά καρεδάκι.  Τα λαχανικά που χρησιμοποιούμε είναι κρεμμύδι, ντομάτα και πιπεριές. Μόλις προσθέσουμε τα λαχανικά στο σολομό έρχεται η ώρα της καρύδας. Παίρνουμε το γάλα καρύδας και το προσθέτουμε στα κομμένα υλικά. Το γάλα καρύδας θα μαλακώσει την οξύτητα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε λίγο ξύσμα λεμονιού στην όλη συνταγή

Το Poisson cru είναι γλυκό, δροσιστικό και εξωτικό, και μπορεί να βρεθεί σχεδόν οπουδήποτε στην Ταϊτή.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί