Pernil

Pernil

Το Pernil συνδέεται με κουζίνες της Λατινικής Αμερικής όπως το Πουέρτο Ρίκο και η Δομινικανή Δημοκρατία.

Τι είναι το pernil;

Είναι μία μαριναρισμένη χοιρινή σπάλα ή μπούτι το οποίο μαγειρεύεται αργά μέχρι το κρέας να μαλακώσει και η πέτσα να γίνει τραγανή. Το κρέας συνήθως καρυκεύεται με ένα γευστικό μείγμα από σκόρδο, ρίγανη, ξύδι ή χυμό εσπεριδοειδών, πιπέρι, αλάτι και μερικές φορές ένα μείγμα μπαχαρικών που ονομάζεται adobo.

Ποια είναι η ιστορία και η προέλευσή του;

Η λέξη pernil είναι ισπανική (από το λατινικό perna), που σημαίνει ζαμπόν ή χοιρινό μπούτι. Καθώς οι Ισπανοί άποικοι έφεραν χοίρους στην Καραϊβική, οι Αφρικανοί σκλάβοι και οι αυτόχθονες λαοί προσάρμοσαν τις μεθόδους μαγειρέματος στα τοπικά υλικά και στις παραδόσεις τους. Το αποτέλεσμα που δημιουργήθηκε ήταν ένα χοιρινό κρέας με έμφαση στα έντονα μπαχαρικά και στο αργό μαγείρεμα.

Από σπίτι σε σπίτι η μαρινάδα διαφέρει και κρατιέται σαν επτασφράγιστο μυστικό.

Πολλές οικογένειες κληροδοτούν την τεχνική του pernil σαν κληρονομιά!

Στο Πουέρτο Ρίκο το Pernil αποτελεί συχνά το κεντρικό στοιχείο των δείπνων της παραμονής των Χριστουγέννων.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Comments are closed.