papas arrugadas

Papas arrugadas

Το Papas arrugadas είναι ισπανική φράση και μεταφράζεται στα ελληνικά ως ζαρωμένες πατάτες. Είναι το χαρακτηριστικό πιάτο των Κανάριων Νήσων. 

Τι είναι όμως το Papas arrugadas;

Είναι μία σπεσιαλιτέ η οποία φτιάχνεται από ολόκληρες πατάτες τις οποίες δεν έχουμε ξεφλουδίσει. Αφότου τις καθαρίσουμε καλά, συνήθως τις πλένουμε σε τρεχούμενο νερό και με ένα καθαρό σφουγγάρι τις τρίβουμε. Στη συνέχεια τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.

Τις papas arrugadas παλαιότερα τις έβραζαν σε θαλασσινό νερό!!

Αφότου βράσουν οι πατάτες, αδειάζουμε το νερό της κατσαρόλας και ξαναβάζουμε μέσα τις πατάτες. Η διαδικασία επιτρέπει την εξάτμιση της πρόσθετης υγρασίας, αφήνοντας τις πατάτες κάπως στεγνές, ενώ το δέρμα αποκτά ένα λεπτό στρώμα αλατιού και μία ζαρωμένη όψη. Αυτή η όψη δίνει και το όνομα στις πατάτες.

Αυτές τις πατάτες τις συναντάμε στα περισσότερα παραδοσιακά εστιατόρια. Συνήθως τις σερβίρουνε ως συνοδευτικό σε μαγειρευτά εδέσματα. Βέβαια οι πατάτες μπορούν να σερβιριστούν και μόνες τους ως ένα απλό και χορταστικό σνακ.

Το Papas arrugadas παραδοσιακά συνοδεύεται με μία σάλτσα ονόματι mojo verde. Η σάλτσα mojo verde έχει πολλά κοινά με το Chimichurri (τσιμιτσούρι). Αποτελείται από σκόρδο, κόλιανδρο, χυμό lime, κίμινο, πιπεριές πράσινες των Κανάριων Νήσων, λευκό ξύδι και ελαιόλαδο.

Οι πατάτες που είναι καλύτερες για την παρασκευή αυτού του πιάτου είναι δύο ντόπιες ποικιλίες, οι papas negra και οι papas bonita.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί