Το Panquehue είναι ένα ημι-μαλακό τυρί το οποίο το παράγουν στην περιοχή Aconcagua των Άνδεων της Χιλής.
Το όνομα του το πήρε από την πόλη Panquehue την οποία συναντάμε στην εύφορη κοιλάδα Aconcagua. Το παρασκευάζουν από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα από κοπάδια που εκτρέφουν αποκλειστικά στην περιοχή των Άνδεων. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουν ότι το τυρί είναι απαλλαγμένο από αυξητικές ορμόνες και τεχνητά συστατικά.
Η γεύση του είναι κρεμώδης και έχει βελούδινη υφή
Κυκλοφορεί επίσης σε διάφορες ποικιλίες όπως η ημι-μαλακή ποικιλία με γεύση ξηρού καρπού, η κρεμώδη, η πιο πικάντικη ποικιλία με κόλιανδρο, κύμινο και κόκκινες πιπεριές τσίλι.
Το συναντάμε επίσης και σε μια άλλη γεύση με φρέσκο σχοινόπρασο που είναι πιο πιπεράτη από την παραδοσιακή εκδοχή.
Το Panquehue έχει παρόμοια γεύση με το tilsit
Το tilsit ή tilsiter είναι ένα ημίσκληρο γερμανικό τυρί με χαρακτηριστικό το ανοιχτό κίτρινο χρώμα του. Το φτιάχνουν και αυτό από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα και το ωριμάζουν προσθέτοντάς του συχνά διάφορους σπόρους και πιπέρι.
To Panquehue το συνδυάζουν με κράκερ και ένα ποτήρι λευκό κρασί. Επίσης το χρησιμοποιούν για την παρασκευή ενός ντιπ τυριού.
Το 2005, έγινε το πρώτο τυρί από τη Χιλή όπου εισήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες ως μέρος της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου.
Comments are closed.