Marranitos

Marranitos

Τα Marranitos είναι μία παραδοσιακή ποικιλία γλυκού ψωμιού.

Στην πολιτεία Veracruz τον 16° αιώνα παρασκευάστηκαν για πρώτη φορά. Όταν αποίκισαν οι Ισπανοί στο Μεξικό εισήγαγαν μία σειρά από νέα ζώα όπως άλογα, αγελάδες, πρόβατα, γαϊδούρια και χοίρους.

Όλα αυτά τα ζώα ήταν άγνωστα και παράξενα για τους ανθρώπους εκεί. Όταν έμαθαν να φτιάχνουν ψωμί, άρχισαν να πειραματίζονται με νέα συστατικά χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους σχημάτων στο ψωμί που έψηναν.

Τα βρίσκουμε σχεδόν σε όλα τα μεξικάνικα αρτοποιεία και σε όλες τις ΗΠΑ.

Είναι μικρά κεκάκια τα οποία μοιάζουν σαν τηγανιτά μπισκότα.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι κάτι μεταξύ μπισκότου και κέικ. Δεν είναι σκληρά αλλά ούτε μαλακά και δεν είναι πολύ γλυκά.

Αυτή η Μεξικάνικη λιχουδιά έχει μία ιδιαιτερότητα.

Ποια είναι αυτή;

Ανοίγει η ζύμη με τον πλάστη ώστε να είναι λεπτή και κόβετε με ειδικό κουπάτ ώστε να έχει σχήμα μικρού γουρουνιού.

Marranitos

Ναι, καλά διαβάσετε….μικρά γουρουνάκια. Όπως ακριβώς σημαίνουν στα Ισπανικά οι λέξεις puerquitos και cochinitos.

Marranitos
Marranitos

Εκτός από Marranitos, τα λένε και puerquitos αλλά και Cochinitos.

Φτιάχνονται με αλεύρι, βούτυρο γάλακτος, ζάχαρη και αυγά. Αρωματίζονται με κανέλα, μπαχάρι και τζίντζερ.

Ψήνονται στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν!!

Έχουν τη τιμητική τους κάθε Σαββατοκύριακο όπου τρώγονται στο πρωινό μαζί με γάλα ή ζεστή σοκολάτα.

Για τη συνταγή πατήστε εδώ.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Comments are closed.