Maple taffy on snow ή αλλιώς χιονοκαραμέλα από σφένδαμο

Maple taffy on snow ή αλλιώς χιονοκαραμέλα από σφένδαμο

Στον μακρινό χιονισμένο Καναδά έχουν εφεύρει έναν έξυπνο τρόπο για να φτιάξουν καραμέλες που θα εντυπωσιάσουν τα παιδιά. Τις ονομάζουν Maple taffy on snow ή αλλιώς χιονοκαραμέλα από σφένδαμο.

Αν αναρωτιέστε λοιπόν τι είναι το maple taffy on snow θα σας πω πως είναι μία σπιτική καραμέλα φτιαγμένη από σιρόπι σφενδάμου.

Πως όμως φτιάχνουμε αυτό το χιονογλειφιτζούρι;

Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι μόνο δύο, σιρόπι σφενδάμου και μπόλικο καθαρό χιόνι. Ναι, καλά διαβάσατε φρέσκο, απαλό χιόνι. Αρχικά, μαζεύουμε φρέσκο χιόνι σε ένα ταψί. Το αφήνουμε είτε έξω είτε στην κατάψυξη και ξεκινάμε να θερμαίνουμε το σιρόπι σφενδάμου. Βράζουμε το σιρόπι σφενδάμου για 10 λεπτά περίπου. Αν έχετε θερμόμετρο καραμέλας θα πρέπει να δείχνει 115°C. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το δοκιμάζουμε ρίχνοντας λίγο στο χιόνι για να δούμε τη συνοχή του.

maple taffy on snow
maple taffy on snow

Αν είναι πολύ σκληρή η καραμέλα που προκύπτει προσθέτουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε. Αν πάλι το σιρόπι είναι πολύ υγρό, το ξαναβράζουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Όταν πετύχουμε τη σωστή πυκνότητα του σιροπιού το χύνουμε με ένα μεταλλικό κουτάλι πάνω στο χιόνι σε μακριές λωρίδες.

Περιμένουμε 30 δευτερόλεπτα και με ένα ξυλάκι για γλειφιτζούρι ακουμπάμε την καραμέλα και ξεκινάμε να την ρολάρουμε πάνω στο χιόνι. Οι χιονοκαραμέλες μας είναι έτοιμες προς άμεση κατανάλωση!! Δώστε προσοχή στο χρόνο που θα μείνει το σιρόπι σφενδάμου στο χιόνι. Όσο περισσότερο μένει στο χιόνι τόσο πιο σκληρό γίνεται.

Εσείς αποφασίζεται τη σκληρότητα της καραμέλας που θέλετε

Πως να φτιάξετε maple taffy on snow ή αλλιώς χιονοκαραμέλα από σφένδαμο χωρίς χιόνι

Καταλαβαίνω πως κάποιοι δεν θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν χιόνι και είναι απόλυτα λογικό ειδικά στις πόλεις όπου το χιόνι ενδέχεται να μην είναι τόσο καθαρό όσο θα θέλαμε. Το χιόνι είναι αυτό που κάνει τη διαδικασία μαγειρέματος να σταματά αμέσως και με αυτό τον τρόπο να έχουμε μία μαστιχωτή καραμέλα. Αντί λοιπόν για χιόνι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τριμμένο πάγο. Περάστε τον πάγο από το μπλέντερ και θρυμματίστε τον όσο καλύτερα γίνεται ώστε να πλησιάσει την υφή του χιονιού. Η υπόλοιπη διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Comments are closed.