Σήμερα θα γνωρίσουμε το απόλυτο ”ακατάστατο” σάντουιτς. Το όνομά του είναι Loose meat sandwich και είναι μία αμερικάνικη εφεύρεση. Το συναντάμε επίσης και με άλλα ονόματα όπως σάντουιτς ταβέρνας ή σάντουιτς χάμπουργκερ.
Η ιστορία του sandwich
Στη Missoula της Μοντάνα, ο Carroll Dietz δημιούργησε το 1920 το Loose meat sandwich. Το 1926, ο Fred Angell ξεκίνησε να πουλάει το σάντουιτς στο πρώτο εστιατόριο Maid-Rite στο Muscatine της Αϊόβα. Εκεί το ονόμαζαν σάντουιτς με χύμα κρέας.
Για το όνομα ”σάντουιτς ταβέρνα” την ευθύνη την έχει ο David Heglin. Το σάντουιτς άρχισε να τα πουλά από το 1924 μέχρι και το θάνατό του στο εστιατόριο του. Μετά το θάνατό του το εστιατόριο το αγόρασε ο Abe Kaled. Ο Kalled τελειοποίησε την συνταγή και το σάντουιτς κατάφερε να εξαπλωθεί σε όλη την περιοχή.
Το sandwich είναι πλέον γνωστό σε όλες τις Μεσοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες και ανάλογα την περιοχή παίρνει και διαφορετικό όνομα.
Από τι αποτελείται ένα Loose meat sandwich;
Ένα ψωμάκι χάμπουργκερ κομμένο στη μέση, γεμισμένο με μαγειρεμένο κιμά και σοταρισμένα κρεμμύδια αποτελούν αυτό το ιδιαίτερο σάντουιτς. Σε μια πιο σύνθετη μορφή, το συναντάμε με προσθήκη κέτσαπ, μουστάρδας και τουρσί. Κάποιοι προσθέτουν και τυρί.
Είναι πολύ πιθανό καθώς τρώμε το sandwich να χρησιμοποιήσουμε κουτάλι ώστε να φάμε όλον τον διάσπαρτο κιμά που έχει πέσει στο πλάι του σάντουιτς.
Δείτε επίσης εδώ ένα ακόμα σάντουιτς με ιδιαίτερη ιστορία
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί