lobster roll

Lobster roll (ρολό αστακού)

Παρόλο που η κατανάλωση αστακού είναι μία πολυτέλεια για τους περισσότερους ανθρώπους, στο Μέιν της Νέας Αγγλίας είναι πολύ δημοφιλής. Το lobster roll είναι μία ξεχωριστή λιχουδιά και ένα κλασικό γεύμα. Προορίζεται για ειδικές περιστάσεις!!

Η ιστορία του

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το ρολό αστακού εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Perry’s στο Μίλφορντ του Κονέκτικατ, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι ετοιμάστηκε για πρώτη φορά στο Red’s στο Wiscasset του Maine.

Ανεξάρτητα από την προέλευση, ολόκληρη η πολιτεία του Μέιν συνεχίζει να τιμά την παράδοση προσφέροντας περισσότερες εκδόσεις lobster roll από ότι θα μπορούσε να φανταστεί ο πρώτος εφευρέτης.

Το αρχικό ρολό αστακού είναι ένα απλά μαγειρεμένο κρέας αστακού, λιωμένο βούτυρο και αφράτο ψωμί του hot dog. Επιπλέον το σάντουιτς περιλαμβάνει μαρούλι, χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πλέον τα περισσότερα εστιατόρια της Νέας Αγγλίας φτιάχνουν lobster roll με σαλάτα αστακού χρησιμοποιώντας ως βάση μαγιονέζα.

Πως φτιάχνετε ένα lobster roll

Το μυστικό για ένα πετυχημένο ρολό αστακού είναι να το κρατήσουμε απλό. Η γεύση του αστακού είναι ιδιαίτερη και μοναδική οπότε δεν θέλουμε να την περιπλέξουμε με πολλές διαφορετικές γεύσεις όπου και θα σκεπάσουν τη νοστιμιά του αστακού. Έτσι λοιπόν αφότου βράσουμε τον αστακό, προσθέτουμε τα υλικά που προαναφέραμε μαζί με ψιλοκομμένο σέλινο, μαϊντανό και κρεμμύδι. Αν θέλετε να δώσετε μία πιο πικάντικη γεύση, μερικές σταγόνες sriracha ταιριάζουν απόλυτα. Αφότου ολοκληρώσουμε τη σαλάτα, παίρνουμε τα ψωμάκια, τα κόβουμε στη μέση, οριζοντίως και τα βουτυρώνουμε. Τα ψήνουμε στο τηγάνι. Στη συνέχεια τα γεμίζουμε με τη σαλάτα του αστακού.

Τα παραδοσιακά συνοδευτικά για το lobster roll περιλαμβάνουν πατατάκια ή πατάτες τηγανητές στο πλάι.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Comments are closed.