Το Kisra (κίσρα) είναι ένα παραδοσιακό σπογγώδες επίπεδο ψωμί το οποίο παρασκευάζεται στο νότιο Σουδάν αλλά και στο Τσάντ.
Φτιάχνεται από αλεύρι σόργου (κεχρί) ή σιτάρι
Το βρίσκουμε σε δύο διαφορετικές μορφές. Η πρώτη είναι σε λεπτά φύλλα και η δεύτερη ως κουάκερ.
Το Kisra (κίσρα) σε λεπτά φύλλα είναι γνωστό με την ονομασία kisra rhaheeefa ενώ το κουάκερ ως kisra aseeda ή aceda.

Χρησιμοποιείται κυρίως σε στιφάδο και σε σούπες. Συνήθως κόβεται σε κομμάτια και τοποθετείτε μέσα στο φαγητό. Τρώγεται επίσης μαζί με ένα ντόπιο τυρί που ονομάζεται jben.
Τέλος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κουτάλι για τη λήψη άλλων τροφίμων.
Comments are closed.