Κάτι η γεύση της απλής μαγιονέζας που εντυπωσίασε τον Toichiro Nakashima κάτι το ενδιαφέρον του και η ελπίδα του ότι θα βελτίωνε τη σωματική διάπλαση των Ιαπώνων ήταν το κίνητρο για να δημιουργήσει την kewpie.
Η ιστορία πίσω από την δημιουργία της Ιαπωνικής μαγιονέζας kewpie
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Toichiro Nakashima ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Εκεί δοκίμασε και ανακάλυψε για πρώτη φορά τη μαγιονέζα. Εντυπωσιάστηκε πολύ από τη γεύση της!! Έτσι άρχισε να κατασκευάζει τη δικιά του μαγιονέζα. Αυτό όμως που ήθελε να πετύχει ήταν μία μαγιονέζα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας.
Το πέτυχε χρησιμοποιώντας διπλάσιο κρόκο αυγού απ’ ότι η εισαγόμενη και την ονόμασε “KEWPIE Mayonnaise”. Η μαγιονέζα Kewpie περιέχει 4 κρόκους αυγών ανά 500ml ηλιέλαιου. Η πρωτεΐνη των κρόκων του αυγού παράγει αμινοξέα. Αυτός είναι ένας βασικός παράγοντας όπου την κάνει πιο νόστιμη δίνοντάς της μία πιο αλμυρή γεύση. Τονίζουμε ότι παρασκευάζεται μόνο με κρόκους και αυτό γιατί πολλές άλλες εταιρίες της κοινής μαγιονέζας, προσθέτουν και τα ασπράδια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μία έντονη πηγή αμινοξέων και βέβαια την προφανή γεύση του αυγού.
Όλα αυτά τα λιπαρά όμως θα πρέπει να εξισορροπήσουν μεταξύ τους. Αυτό επιτυγχάνεται με ένα μείγμα ξυδιών. Ξύδι ρυζιού μαζί με ξύδι από κόκκινο κρασί, μηλόξυδο και αποσταγμένο ξύδι περιπλέκουν τη γεύση προσθέτοντας πολυπλοκότητα, νοστιμιά και φυσική γλυκύτητα.
Η μαγιονέζα kewpie διατηρείται με φυσικό τρόπο (ξύδι, αλάτι) και δεν περιέχει χημικά συντηρητικά. Συσκευάζεται σε ειδικό μπουκάλι το οποίο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να κρατά έξω το οξυγόνο.
Comments are closed.