Kanelbullar

Kanelbullar, τα διάσημα σουηδικά ψωμάκια κανέλας

Τα kanelbullar είναι ψωμάκια κανέλας που αν βρεθείς στην Σουηδία δεν γίνεται να μην τα δοκιμάσεις. Είναι ψωμάκια μαλακά και αφράτα με αρωματική γέμιση γλυκού βουτύρου.

Τα καταναλώνουμε συνήθως ως πρωινό και συνδέονται πιο στενά με το fika (μία σουηδική παράδοση που μεταφράζεται σε διάλειμμα για καφέ). Βέβαια οι Σουηδοί δεν έχουν πρόβλημα να το φάνε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Η Σουηδία αγαπάει τόσο πολύ αυτά τα αφράτα ψωμάκια ώστε κάθε 4 Οκτωβρίου έχουν μία ειδική μέρα την οποία ονομάζουν Kanelbullens dag (κουλούρι κανέλλας).

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ kanelbulle και kanelbullar;

Το kanelbulle είναι ο ενικός αριθμός ενώ το kanelbullar είναι ο πληθυντικός.

Πιο όμως είναι το μυστικό που κάνει αυτά τα σουηδικά ψωμάκια μοναδικά; Η απάντηση είναι το κάρδαμο!! Προσθέτουν αλεσμένο κάρδαμο στη ζύμη ώστε το μπαχαρικό να μην είναι μόνο στη γέμιση αλλά στο ίδιο το ψωμί.

Η επιτυχία του kanelbullar βασίζεται στην σωστή ισορροπία ζάχαρης και μπαχαρικών.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί