Josper (Τσόσπερ) είναι ένας συνδυασμός σχάρας και φούρνου σε ένα μόνο μηχάνημα. Δουλεύει με ξυλοκάρβουνα έτσι ώστε να χαρίζει ξεχωριστό αποτέλεσμα.
Συνδυάζει το ζουμερό ψήσιμο του φούρνου με την παραδοσιακή γεύση του ψησίματος στα κάρβουνα. Κατάλληλο για κάθε είδους κουζίνα μαζικής εστίασης, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, ψητοπωλεία κλπ.
Η ιδανική συνεχόμενη λειτουργία είναι στους 300 – 350°C, ενώ μπορεί να φτάσει έως τους 600°C.
Μπορεί να ψήνει όλων των ειδών τα φαγητά όπως κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, θαλασσινά, μακαρονάδες, λαχανικά, πίτσες, ψωμί κ.α.
Τα πλεονεκτήματα του είναι ότι:
Λειτουργεί με 40% λιγότερο κάρβουνο από μια ανοιχτή ψησταριά.
Είναι 30-40% πιο γρήγορος από μια κλασική ψησταριά.
Το φαγητό είναι πιο ζουμερό, δεν στεγνώνει.
Διατηρεί τη θερμοκρασία στην κουζίνα σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τη χρήση συμβατικής ανοικτής ψησταριάς.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί