Το joppiesaus είναι μία κρύα σάλτσα πολύ δημοφιλής στις Κάτω Χώρες, στο Βέλγιο και στη Γερμανία.
Δημιουργήθηκε σε ένα χωριό της Ολλανδίας στα σύνορα με την Γερμανία, στο Glanebrug!! Εκεί λοιπόν στο snackbar της Annie, η Janine ‘’Joppie’’ de Jager εφηύρε το Joppiesaus.
Το Joppiesaus αποτελείται από λάδι, νερό, κρεμμύδια, κάρι σε σκόνη, γαλακτωματοποιητές και ένα μυστικό μείγμα μπαχαρικών. Ως γαλακτωματοποιητής εδώ χρησιμοποιοείται το αυγό.
Το αποτέλεσμα που παίρνουμε από το ανακάτεμα όλων των υλικών είναι μία σάλτσα πολύ κοντά στην υφή αλλά και στην γεύση, με τη μαγιονέζα κάρυ. Το χρώμα της σάλτσας είναι έντονο κίτρινο το οποίο το παίρνουμε από τον κουρκουμά.
Δείτε εδώ πληροφορίες για τη μαγιονέζα και εδώ την συνταγή
Η σάλτσα joppiesαus σερβίρεται κρύα και συνοδεύει γρήγορα φαγητά όπως χάμπουργκερ, τηγανιτές πατάτες, λουκανικοπιτάκια, κ.α.
Comments are closed.