Το Jalfrezi είναι ένα πιάτο από την Ινδία και πιο συγκεκριμένα από τη Βεγγάλη. Είναι ένα πολύ δημοφιλές πιάτο σε όλη τη χώρα ενώ πλέον έχει γίνει διάσημο στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν λείπει από κανένα Ινδικό εστιατόριο του Λονδίνου.
Στην πραγματικότητα το κοτόπουλο jalfrezi είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα κάρυ, στα περισσότερα σπίτια, σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.
Οποιοσδήποτε επισκέπτεται ινδικά εστιατόρια αυτές τις μέρες σίγουρα θα είναι εξοικειωμένος με τα κάρι jalfrezi
Αρχικά, εφευρέθηκε στην ανατολική Ινδία κατά τη διάρκεια του Βρετανικού Ρατζ.
Γνωρίζετε την ιστορία πίσω από αυτό το δημοφιλές πιάτο;
Όπως και άλλα γνωστά κάρυ, το ινδικό στιλ κοτόπουλου jalfrezi είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που ήταν όταν μαγειρεύτηκε για πρώτη φορά στις μέρες του βρετανικού Raj.
Βλέπετε, οι Βρετανοί που έζησαν και εργάστηκαν στην Ινδία εκείνη την εποχή είχαν νοσταλγία για καλό παλιό βρετανικό μαγείρεμα. Αγαπούσαν τα ψητά δείπνα τους και τα βραστά λαχανικά.
Ήταν γνωστό ότι έκαναν μεγάλα πάρτι όπου έτρωγαν και έπιναν πολύ. Σχεδόν πάντα είχαν πολύ φαγητό.
Η σπατάλη αυτού του φαγητού δεν ήταν επιλογή.
Οι σεφ έκαναν μια συνταγή ως τρόπο να χρησιμοποιήσουν τα υπολείμματα.
Πως παρασκευάζεται;
Παρασκευάζεται με τηγάνισμα μαριναρισμένων κομματιών κρέατος ή ψαριού ή paneer ή λαχανικών. Επίσης περιλαμβάνει διάφορα μπαχαρικά όπως κουρκουμά, κόλιανδρο και κύμινο.
Εκτός από τα τυπικά κρεμμύδια, ντομάτες και πιπεριές, το πιάτο περιλαμβάνει συνήθως και πράσινες πιπεριές τσίλι. Οπότε μπορεί να κυμαίνεται από μέτριο έως πολύ καυτερό.
Comments are closed.