Jackfruit (Αρτόκαρπος)

Jackfruit (Αρτόκαρπος)

Το Jackfruit (Αρτόκαρπος) είναι είδος τροπικού φρούτου από τα δάση της Μαλαισίας και της Ινδίας. Έχει άγρια αφή, πράσινη φλούδα που καθώς ωριμάζει γίνεται καφέ, λευκά κουκούτσια που τρώγονται και γλυκιά σάρκα.

Jackfruit (Αρτόκαρπος)

Ένα γλυκό, νόστιμο, εξωτικό φρούτο, γεμάτο με απίστευτα θρεπτικά συστατικά και οφέλη. Αποτελεί πλούσια πηγή βιταμινών, μετάλλων, φυτοθρεπτικών συστατικών, υδατανθράκων, ηλεκτρολυτών, ινών, λιπών και πρωτεϊνών.

Αυτός ο τεράστιος καρπός βάρους έως και 35 κιλών είναι μια πλήρης τροφή, που θα σας δώσει ενέργεια, αλλά όχι χοληστερόλη ή κορεσμένα λίπη.

Jackfruit (Αρτόκαρπος)

Κάτω από το σκληρό περίβλημα του jackfruit (Αρτόκαρπος) κρύβεται το μέλλον της χορτοφαγικής διατροφής.

Το εσωτερικό του θα σας εκπλήξει με μια ελαφριά μυρωδιά κρεμμυδιού, χυμό με κολλώδη υφή και σπόρους με γεύση ανάμεσα σε αχλάδι και ανανά.

Αυτό που το κάνει ξεχωριστό όμως δεν είναι μόνο η παράξενη εμφάνισή του. Η έκπληξη κρύβεται στο τι μπορεί να κάνει στα φαγητά, αφού μετά από κάποιες ώρες μαγειρέματος, έχει γεύση χοιρινού!

Αντικαθιστά τέλεια το κρέας σε burritos, tacos και οπουδήποτε αλλού έχουμε κομματάκια κρέατος σαν συστατικό του πιάτου!

Σήμερα καλλιεργούνται στην Αμερική, στην Ασία και στην Αφρική.

Πως το κόβουμε;

Για να χρησιμοποιήσουμε το Jackfruit θα πρέπει να το κόψουμε κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι. Μετά ξανά κόβουμε κατά μήκος το κάθε κομμάτι, μέχρι να γίνει φέτες όπως το καρπούζι. Στη συνέχεια αφαιρούμε το μεσαίο κομμάτι του φρούτου που είναι λευκό και το πετάμε. Αφαιρούμε τους σπόρους που έχουν μέγεθος κάστανου και κόβουμε τη σάρκα σε κομμάτια.

Πως χρησιμοποιείται στη μαγειρική;

Στην μαγειρική μπορεί να τηγανιστεί ή να μαγειρευτεί στη κατσαρόλα, έχει ωραία γεύση.
Συχνά το βρίσκουμε στο εμπόριο σε κονσέρβες μέσα σε άλμη.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Comments are closed.