Πανέ αλ ανγκλέζ (Paner à l'anglaise)

Πανέ αλ ανγκλέζ (Paner à l’anglaise)

Με τον όρο πανέ αλ ανγκλέζ (Paner à l’anglaise) περιγράφουμε τη διαδικασία με την οποία καλύπτουμε (πανάρουμε) ένα υλικό με φρυγανιά ή με τριμμένο ψωμί. Το ψωμί είναι το βασικό στοιχείο της τεχνικής.

Η λέξη πανέ προέρχεται από τη γαλλική λέξη pain που σημαίνει ψωμί

Η τεχνική αυτή δίνει τη δυνατότητα στο υλικό που πανάρουμε, να κρατήσει τα υγρά του. Σκοπός είναι να μην στεγνώσει κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος. Εκτός της προστασίας που δίνει το πανάρισμα στο υλικό, δίνει και μία πολύ ωραία γεύση.

Τα υλικά που μπορούμε να κάνουμε πανέ αλ ανγκλέζ είναι κρέας (μοσχάρι, κοτόπουλο, χοιρινό), ψάρια και μαλακόστρακα. Χρησιμοποιείται επίσης σε λαχανικά, κροκέτες κ.τ.λ.

Ο όρος πανέ αλ ανγκλέζ συμπεριλαμβάνεται στην τεχνική πανέ μαζί με τον όρο πανέ a la milanaise ο οποίος εκτός από φρυγανιά περιέχει κατά το ήμισυ και τυρί παρμεζάνα.

Φημισμένη συνταγή με την τεχνική πανέ είναι το σνίτσελ Βιενουά το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ. Επίσης μπορείτε να δείτε και τα αυγά ποσέ με τραγανή κρούστα αλλά και το μοσχαρίσιο σνίτσελ πανέ τα οποία συμπεριλαμβάνουν την τεχνική πανέ αλ ανγκλέζ.

Χρήσιμη συμβουλή καθώς κάνετε πανέ αλ ανγκλέζ (Paner à l’anglaise)

Προσπαθήστε καθώς κάνετε τη διαδικασία παναρίσματος να έχετε τρία ξεχωριστά μπολ. Ένα με αλεύρι, ένα με αυγό και ένα με φρυγανιά ή τριμμένο ψωμί. Επίσης θα χρειαστείτε και ένα άδειο ταψάκι ώστε να τοποθετήσετε τα παναρισμένα υλικά σας.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί