Το Green PawPaw Curry, γνωστό και ως “Gaeng Som Pak Ruam” στην ταϊλανδέζικη κουζίνα, είναι ένα παραδοσιακό ταϊλανδέζικο πιάτο που παρουσιάζει ένα μείγμα γεύσεων και υφών, χαρακτηριστικό της ταϊλανδέζικης μαγειρικής.
Το πιάτο περιλαμβάνει συνήθως πράσινη παπάγια. Το συναντάμε επίσης και με άλλα συστατικά όπως ψάρια, πάστα γαρίδας, σάλτσα ψαριού, χυμό λάιμ, τσίλι Ταϊλάνδης, σκόρδο και διάφορα βότανα όπως το λεμονόχορτο και τα φύλλα kaffir lime.
Το προφίλ της γεύσης του είναι ξινό, πικάντικο και αρκετά αρωματικό. Το Green PawPaw Curry έχει μία ξινή γεύση λόγω του χυμού λάιμ ενώ η πικάντικη προέρχεται από τα ταιλανδέζικα τσίλι. Τα αρώματα οφείλονται σε αρωματικά βότανα όπως το λεμονόχορτο, το galangal και τα φύλλα kaffir lime.
Η ταϊλανδέζικη κουζίνα είναι γνωστή για την περίπλοκη ισορροπία των γεύσεων. Το γλυκό και το ξινό στοιχείο μαζί με την αλμυρή, πικρή και πικάντικη γεύση είναι εμφανής σε πιάτα όπως το Green PawPaw Curry.
Πως παρασκευάζεται το Green PawPaw Curry;
Όλα τα συστατικά του σιγοβράζουν μαζί, επιτρέποντας στις γεύσεις να ενωθούν. Η πράσινη παπάγια προστίθεται προς το τέλος για να διατηρήσει την τραγανότητά της. Το σερβίρουμε ζεστό, συνήθως με ρύζι στον ατμό. Το ρύζι εξισορροπεί την πικάντικη γεύση του κάρυ.
Παραλλαγές αυτού του πιάτου μπορούν να βρεθούν σε όλη την Ταϊλάνδη, με κάθε περιοχή να προσθέτει τη δική της πινελιά χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά και προτιμήσεις. Με την αύξηση της δημοτικότητας της ταϊλανδέζικης κουζίνας παγκοσμίως, το πιάτο έχει κερδίσει την αναγνώριση και εκτός Ταϊλάνδης. Πολλά ταϊλανδέζικα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο το περιλαμβάνουν στο μενού τους. Απευθύνεται τόσο σε παραδοσιακούς όσο και σε πελάτες που θέλουν να πειραματιστούν με νέες γεύσεις.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί