Fish and Chips

Fish and Chips

Το Fish and Chips μπορεί να χαρακτηριστεί ως το εθνικό πιάτο της Αγγλίας. Οι περισσότεροι Βρετανοί θα συμφωνήσουν πως δεν υπάρχει τίποτα πιο βρετανικό από το fish and chips.

Η ιστορία του

Η προέλευσή αυτού του πιάτου χρονολογείται από τον 17° αιώνα. Αρχικά ήρθαν τα τσιπς όπου ήταν ένα φθηνό φαγητό για την βιομηχανική περιοχή του Βορρά. Στη συνέχεια εισήχθησαν τα τηγανιτά ψάρια στο Ιστ Εντ του Λονδίνου. Τώρα, το πότε συνδυάστηκαν τα ψάρια με τις τηγανιτές πατάτες παραμένει ένα μυστήριο. Τόσο το Λονδίνο όσο και το Λάνκασιρ ισχυρίζονται ότι το γεύμα εφευρέθηκε στον τόπο τους. Αυτή η αντιπαλότητα μαίνεται ως και σήμερα.

Το πιάτο αυτό αποτελείται από ένα φρεσκοτηγανισμένο, ζεστό, λευκό ψάρι και από πατάτες τηγανιτές. Η πιο δημοφιλής επιλογή ψαριού είναι αυτή του μπακαλιάρου. Τα συνοδευτικά για το fish and chips αρχικά είναι το ξύδι και το αλάτι. Από κι και έπειτα μία sauce, αρακάς, κέτσαπ ή σάλτσα κάρυ προστίθενται αν ζητηθούν. Στο Γιορκσάιρ όμως ο τέλειος συνδυασμός είναι ένα φλιτζάνι τσάι.

Η ιδιαιτερότητα του όμως είναι το σερβίρισμα. Το φαγητό σερβίρεται τυλιγμένο σε μια λαδόκολλα και σε μία στρώση εφημερίδας. Η λαδόκολλα είναι ανθεκτική στο λίπος ενώ η εφημερίδα βοηθά ώστε να κρατηθεί το φαγητό ζεστό.

Πως παρασκευάζεται το fish and chips;

Αρχικά φτιάχνουμε ένα κουρκούτι το οποίο αποτελείται από αυγά, γάλα και αλεύρι. Στη συνέχεια βυθίζουμε τα φιλέτα ψαριού μέσα στο κουρκούτι και μετά τα τηγανίζουμε.

Άμα τύχει και επισκεφτείτε την Αγγλία μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε αυτό το υπέροχο πιάτο.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί