Τα fagots είναι ένα παλαιομοδίτικο φαγητό ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ουαλία και την περιοχή Midlands της Αγγλίας. Είναι παραδοσιακά κεφτεδάκια με βάση τα χοιρινά παραπροϊόντα. Καρδιά, συκώτι με φρέσκα βότανα και μπαχαρικά δημιουργούνε ένα φτηνό αλλά εξαιρετικά θρεπτικό πιάτο.
Χαρακτηριστικό στα fagots είναι το μεγάλο μέγεθός τους!!
Ένα ακόμα χαρακτηριστικό τους είναι το εξωτερικό περίβλημα όπου βοηθά στο να συγκρατεί το κρέας στη θέση του. Αυτό το περίβλημα είναι η μεμβράνη του στομάχου. Αν αυτό δείχνει διαφορετικό στα γαστρονομικά γούστα μας τότε μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με λεπτές φέτες από μπέικον.
Το πιάτο γνώρισε μεγάλη επιτυχία κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Λόγω του πολέμου το κρέας ήταν δυσεύρετο. Οι άνθρωποι βρήκαν έναν τρόπο ώστε να εκμεταλλευτούν μέρη του ζώου όπου δεν ήταν τόσο διαδεδομένα και συνήθως τα απέρριπταν όπως το συκώτι και η καρδιά.
Τα fagots τα σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, πουρέ αρακά και σάλτσα κρεμμυδιού.
Πως φτιάχνουμε fagots;
Αυτό που θέλουμε να έχουμε είναι ένα σχεδόν πολτοποιημένο μείγμα. Έτσι λοιπόν βάζουμε σε ένα μούλτι τα κρέατα και τα πολτοποιούμε τόσο όσο να έχουμε ένα μείγμα ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τριμμένη φρυγανιά, κρεμμύδι, μαχλέπι, μπαχάρι, μαϊντανό, φασκόμηλο, τσίλι και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια πλάθουμε τους κεφτέδες. Στη συνέχεια τους τυλίγουμε καλά με μπέικον και ψήνουμε στο φούρνο.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί