Dulce de batata

Dulce de batata

Το Dulce de batata είναι ένα επιδόρπιο που μοιάζει με ζελέ. Το αξιοπερίεργο σε αυτό το γλυκό είναι ότι το βασικό του υλικό είναι η γλυκοπατάτα.

Ένας συνδυασμός πουρέ γλυκοπατάτας μαζί με ζάχαρη, άρωμα βανίλιας και ζελατίνη συνθέτουν αυτό το διάσημο επιδόρπιο.

Το δημοφιλές dulce de batata είναι ένα παραδοσιακό επιδόρπιο της Παραγουάης. Αυτή η γλυκιά εδώδιμη ρίζα είναι βασικό συστατικό της Νοτιοαμερικάνικης κουζίνας. Οι Νοτιοαμερικάνοι λατρεύουν να χρησιμοποιούν την γλυκοπατάτα είτε σε αλμυρά είτε σε γλυκά εδέσματα.

Όπως σε κάθε επιτυχημένο έδεσμα έτσι και εδώ η προέλευσή του είναι ασαφή. Παραγουάη, Ουρουγουάη, Βραζιλία και Αργεντινή είναι οι χώρες που υποστηρίζουν τη γέννηση αυτού του γλυκού.

Πως φτιάχνουμε αυτό το επιδόρπιο;

Η προετοιμασία του είναι απλή. Ένα αργό μαγείρεμα πουρέ γλυκοπατάτας μαζί με ζάχαρη και άρωμα βανίλιας δίνουν τη γεύση αυτού του γλυκού. Η ζελατίνη που προσθέτουμε στο τέλος μας δίνει τη ζελατινώδη μορφή και μία εξωτερική λάμψη.

Η παραδοσιακή μορφή αυτού του γλυκού είναι μόνο με γλυκοπατάτα. Με τα χρόνια, το γλυκό εξελίχθηκε και δημιουργήθηκαν παραλλαγές όπως με σοκολάτα ή με κεράσια.

Πως σερβίρουμε το dulce de batata;

Συνήθως, το dulce de batata σερβίρεται μαζί με τυρί και ξηρούς καρπούς μετά το δείπνο ή μεταξύ των γευμάτων ως μικρά σνακ. Το σερβίρουμε επίσης με ψωμί και με ένα καλό κρασί. Πολλοί ντόποιοι το καταναλώνουν και ως πρωινό. Αν το σερβίρουμε με τυρί δημιουργούμε ένα παραδοσιακό επιδόρπιο γνωστό ως vigilante ή Martín Fierro.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί