Delmonico steak

Delmonico steak (μπριζόλα Ντελμόνικο)

Το delmonico steak είναι ένας μύθος που διαρκώς ψάχνει να βρει την αλήθεια του. Αυτή η αλήθεια όμως είναι δύσκολο να εξακριβωθεί καθώς δεν υπάρχει πλέον κανείς να την επιβεβαιώσει.

Η ιστορία του λέγεται πως ξεκινά μεταξύ του 1840 και 1850. Το όνομα του το πήρε από το delmonico’s, ένα εστιατόριο στη Νέα Υόρκη.

Παρότι έχει περάσει ένας αιώνας το delmonico steak συνεχίζει να κρατά τη φήμη του ζωντανή. Το πέρας των χρόνων όμως έχει δημιουργήσει μία σύγχυση. Η σύγχυση οφείλεται στο ίδιο το steak. Δεν έχει καθοριστεί ακόμα αν θα είναι με κόκκαλο ή όχι. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις από κριτικούς και ιστορικούς τροφίμων οι οποίοι δεν έχουν καταλήξει αν αυτή η μπριζόλα είναι με κόκκαλο ή όχι, αν είναι κόντρα φιλέτο ή από κάποιο άλλο μέρος του ζώου. Αντίστοιχη ασυμφωνία δημιουργείται και σε κρεοπώλες αλλά και chefs.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το delmonico steak είναι μία ποιοτική μπριζόλα

Στο εστιατόριο delmonico’s σερβίρεται μία μπριζόλα δίχως κόκκαλο όπου τοποθετείται από πάνω της ένα αρωματικό βούτυρο.

Το delmonico χρειάζεται ξηρή θερμότητα για να ψηθεί. Έτσι λοιπόν χρησιμοποιούμε τη σχάρα ως μέθοδο μαγειρέματος ή τη μέθοδο μαγειρέματος σοτέ. Προσέχουμε οι βαθμοί ψησίματος να μην ξεπερνάνε τους 63°C (μέτριο).

Με όποιο τρόπο και αν σας το σερβίρουν, είτε με κόκκαλο είτε άνευ οστού, το delmonico θα ξεχωρίζει για την τρυφεράδα του.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Comments are closed.