Το kale ή αλλιώς λαχανίδα, γενικά , είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία

Kale ή αλλιώς λαχανίδα

Το Kale ή αλλιώς λαχανίδα, ανήκει σε μια ομάδα καλλιεργειών λάχανου (Brassica oleracea) που καλλιεργούνται για τα βρώσιμα φύλλα τους.Τα φυτά της λαχανίδας έχουν πράσινα ή μοβ φύλλα και τα κεντρικά φύλλα δεν σχηματίζουν κεφάλι (όπως με το λάχανο με κεφάλια). Το Kale θεωρείται ότι είναι πιο κοντά στο άγριο λάχανο από ότι οι άλλες […]

Read More
Σέλερι (celery)

Σέλερι (celery)

Το Σέλερι (celery) τρώγεται σε όλο τον κόσμο ως λαχανικό κυρίως γιά τον κορμό του. Τα φύλλα είναι έντονα αρωματισμένα και χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά. Είτε ως αρωματικά σε σούπες και μαγειρευτά είτε ως αποξηραμένα βότανα. Το σέλινο, τα κρεμμύδια και οι πιπεριές είναι η «ιερή τριάδα» της κουζίνας Louisiana Creole και Cajun. Το σέλινο, τα […]

Read More
Σέλινο (leaf celery)

Σέλινο (leaf celery)

Το Σέλινο (leaf celery) είναι βασικό συστατικό της ελληνικής κουζίνας, είναι χειμωνιάτικο λαχανικό και έχει έντονο άρωμα. Ανήκει στην οικογένεια του σέλινου μαζί με τη σελινόριζα και το σέλερι. Χρησιμοποιούνται κυρίως τα φύλλα του για να νοστιμέψουν τα φαγητά. Τα σπόρια του είναι αρωματικά, με ίδιο άρωμα μ’ αυτό του φυτού, αλλά με πικρότερη και […]

Read More
Σελινόριζα (celery root)

Σελινόριζα (celery root)

Το Celeriac , που ονομάζεται επίσης και Σελινόριζα (celery root) είναι μια ποικιλία σέλινου που καλλιεργείται για την βρώσιμη ρίζα του. Είναι ένα λαχανικό ρίζα και η διαφορά του με τα υπόλοιπα λαχανικά αυτής της κατηγορίας είναι οτι έχει πολλές μικρές ρίζες συνδεδεμένες στο “σώμα” του. Στη λεκάνη της Μεσογείου και ειδικότερα στη Βόρεια Ευρώπη, […]

Read More
Αυγοτάραχο Το Ελληνικό χαβιάρι

Αυγοτάραχο Μεσολογγίου (fish-roe)

Αυγοτάραχο ή Bottarga (Ιταλικά), Poutargue (Γαλλικά), Botarga (Ισπανικά), Batarekh (Αραβικά), Karasumi (Ιαπωνικά) είναι μία λιχουδιά από φυσικά αποξηραμένο και μορφοποιημένο αυγό κεφάλου ή τόνου. Στην Ελλάδα, το αυγοτάραχο παράγεται από αυγά κεφάλου, τα οποία ψαρεύονται στις ελληνικές λίμνες. Ολόκληρες οι ωοθήκες βγαίνουν από το ψάρι, ξεπλένονται με νερό, αλατίζονται με φυσικό αλάτι, στεγνώνουν κάτω από […]

Read More
Η δημοφιλέστερη κρύα σάλτσα

Η δημοφιλέστερη κρύα σάλτσα

Ποιά είναι η δημοφιλέστερη κρύα σάλτσα; Θέλει και ερώτημα; Φυσικά και θα μιλήσουμε τώρα γιά την ιστορία της μαγιονέζας! Η μαγιονέζα, όπως γνωρίζουμε σήμερα, δεν είχε εμφανίστεί μέχρι το 1800. Μερικοί μαγειρικοί ιστορικοί παρατηρούν ότι ένα μείγμα ελαιολάδου και αυγού που μοιάζει με μαγιονέζα καταναλώθηκε από αρχαίους Αιγύπτιους και Ρωμαίους. Η μαγιονέζα όμως που γνωρίζουμε […]

Read More