Μασεντουάν (macedoine)
Με τον όρο μασεντουάν (macedoine) εννοούμε τον τρόπο κοπής σε σχήμα κύβων μεγέθους 1/2 εκ. Χρησιμοποιείται σε λαχανικά τα οποία προορίζονται για γαρνιτούρες.
Με τον όρο μασεντουάν (macedoine) εννοούμε τον τρόπο κοπής σε σχήμα κύβων μεγέθους 1/2 εκ. Χρησιμοποιείται σε λαχανικά τα οποία προορίζονται για γαρνιτούρες.
Με τον όρο Μαρινέ (mariner) εννοούμε την μέθοδο που χρησιμοποιούμε για να μαλακώσουμε ή να αρωματίσουμε ή να συντηρήσουμε την πρώτη ύλη. Μπορούμε να μαρινάρουμε κρέατα, ψάρια, οστρακοειδή, λαχανικά κ.α.
Με τον όρο λαμπικάρισμα εννοούμε το καθάρισμα το οποίο κάνουμε σε ζωμό ή σούπα ώστε να γίνει διαυγής. Για να το πετύχουμε αυτό χρησιμοποιούμε ασπράδια αυγών.
Τα κρουτόν είναι μικρά κομμάτια φτιαγμένα από ψίχα ψωμιού. Συνήθως τα κόβουμε σε σχήμα καρέ ή σε όποιο άλλο επιθυμητό σχήμα θέλουμε. Υπάρχουν τρεις τρόποι να φτιάξουμε κρουτόν. Αφού πρώτα τα κόψουμε μπορούμε να τα σοτάρουμε, να τα ψήσουμε στο φούρνο ή να τα τηγανίσουμε. Όποιον τρόπο και να επιλέξουμε θα έχουμε μερικά πλεονεκτήματα και […]
Οι μύτες ζαχαροπλαστικής τοποθετούνται στις ειδικές σακούλες ζαχαροπλαστικής. Τα σχήματα τους όπως και τα μεγέθη τους, ποικίλουν. Μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε σε σακούλες πολλών χρήσεων αλλά και σε μιας χρήσης. Μετά τη χρήση, αφαιρούνται από τη σακούλα και πλένονται σχολαστικά.
Με τον όρο κονκασέ (concasser) εννοούμε τις αποφλοιωμένες και ξεσποριασμένες ντομάτες τις οποίες κόβουμε σε ακανόνιστους κύβους του ενός εκατοστού. Πως αποφλιώνουμε τις ντομάτες; Για να αποφλοιώσουμε ντομάτες θα πρέπει πρώτα με ένα μαχαίρι γενικής χρήσης να τις χαράξουμε σταυρωτά στο κάτω μέρος τους. Στη συνέχεια της κάνουμε μπλανσίρ (τις ζεματάμε) σε νερό που βράζει […]
Η τορτίγια γεμιστή με chili con carne είναι μια δημοφιλής...
Το σοκολατένιο κέικ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη...
Το ρολάκι μελιτζάνας με ντομάτα και βασιλικό είναι ένα παραδοσιακό...
Το CookFood είναι ένα website που απευθύνεται σε όλους εσάς, επαγγελματίες και μη, που αγαπάτε την μαγειρική και σέβεστε το καλό φαγητό. Η φιλοσοφία μας είναι να δημιουργήσουμε έναν οδηγό μαγειρικής ο οποίος συντάσσεται από πραγματικούς και ενεργούς επαγγελματίες στον κλάδο της εστίασης.
Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood
George Anastopoulos
The Cookfood team
© 2020 cookfood.gr | All Rights Reserved.
Developed with care by Facenet PRO