Η δημοφιλέστερη κρύα σάλτσα

Η δημοφιλέστερη κρύα σάλτσα

Ποιά είναι η δημοφιλέστερη κρύα σάλτσα; Θέλει και ερώτημα; Φυσικά και θα μιλήσουμε τώρα γιά την ιστορία της μαγιονέζας! Η μαγιονέζα, όπως γνωρίζουμε σήμερα, δεν είχε εμφανίστεί μέχρι το 1800. Μερικοί μαγειρικοί ιστορικοί παρατηρούν ότι ένα μείγμα ελαιολάδου και αυγού που μοιάζει με μαγιονέζα καταναλώθηκε από αρχαίους Αιγύπτιους και Ρωμαίους. Η μαγιονέζα όμως που γνωρίζουμε […]

Read More
Φρέσκος βασιλικός

Φρέσκος βασιλικός

Ο φρέσκος βασιλικός στην μαγειρική

Read More
Η Pasta alla Norma είναι ένα κλασικό πιάτο ζυμαρικού που προέρχεται από την πόλη της Κατάνια της Σικελίας

Spaghetti siciliana alla Norma

Η Pasta alla Norma είναι ένα κλασικό πιάτο ζυμαρικού που προέρχεται από την πόλη της Κατάνια της Σικελίας. Μια συνταγή με απλά συστατικά. Μελιτζάνες, ντομάτες, βασιλικό, σκόρδο και Ricotta Salata ή pecorino. Όπως είπαμε, απλή συνταγή αλλά τόσο νόστιμη και πλούσια σε ιστορία. Οι μελιτζάνες τηγανίζονται και στη συνέχεια ρίχνονται σε μια φρέσκια σάλτσα ντομάτας […]

Read More
Μικρά μυστικά γιά ένα καταπράσινο pesto

Σάλτσα πέστο (pesto Genovese)

Ακολουθώντας την ιστορία του Pesto Genovese , θα δείτε τις πολύ διαφορετικές ιδιαιτερότητες σε σύγκριση με τη συνταγή που επικρατεί σήμερα

Read More
Sig (white fish) ή λευκόψαρο

Sig (white fish) ή λευκόψαρο

Το Sig (white fish) ή λευκόψαρο, είναι επίσης γνωστό ως siga. Είναι ένας τύπος κοινών λευκών ψαριών που κατοικεί στη λίμνη Sevan της Αρμενίας. Τυπικά φτάνει έως και 17 ίντσες σε μήκος. Έχει εγκριθεί ως βασική πηγή πρωτεϊνών στην Αρμενία, ειδικά από τα χρόνια μετά τη διακηρυγμένη ανεξαρτησία της χώρας. Το Sig (white fish) ή […]

Read More
ταγκίλα είναι η οξείδωση των λιπαρών οξέων των γλυκεριδίων

Ταγγίλα ή Ταγκίλα

Ταγκίλα είναι η οξείδωση των λιπαρών οξέων των γλυκεριδίων με την έκθεση τους στον αέρα. Επίσης, ταγκίλα παρουσιάζουν εκτός από τα λάδια και τα τρόφιμα που περιέχουν λιπαρές ουσίες. Χαρακτηρίζεται από δυσάρεστη οσμή, γεύση και ορισμένες φορές, από μεταβολή χρώματος του τροφίμου.

Read More