Τηγμένο τυρί

Τηγμένο τυρί

Το τηγμένο τυρί ή ανακατεργασμένο είναι συνήθως παστεριωμένο και περιέχει διάφορα πρόσθετα και συντηρητικά που αφαιρούν «πόντους» από τη θρεπτική του αξία. Ανακατεργασμένα ή τηγμένα τυριά χαρακτηρίζονται τα προϊόντα που παρασκευάζονται με άλεση, ανάμιξη, λιώσιμο και γαλακτωματοποίηση διαφόρων ειδών τυριών. Αυτό γίνεται με θέρμανση και προσθήκη γαλακτωματοποιητών, με ή χωρίς την προσθήκη γάλακτος ή άλλων […]

Διαβάστε περισσότερα
Μπαχάρι

Μπαχάρι

Το μπαχάρι είναι ένας σκληρός καφέ σπόρος μεγαλύτερος και πιο λείος από τον σπόρο του πιπεριού. Είναι αυτοφυές φυτό της Κεντρικής Αμερικής και συγκεκριμένα ανακαλύφθηκε στη Τζαμάικα πρώην Ιαμαϊκή. Το μπαχάρι που κακώς ονομάστηκε πιπέρι της Τζαμάικα έχει μία ιδιαίτερη γεύση. Δίνει έναν συνδυασμό κανέλας, μοσχοκάρυδου, πιπεριού, δάφνης, γαρίφαλου και πιπερόριζας. Είναι πλούσιο σε μαγγάνιο […]

Διαβάστε περισσότερα
Κινέζικο λάχανο

Κινέζικο λάχανο

Το κινέζικο λάχανο προέρχεται από την Κίνα. Στην αγορά υπάρχει όλο το χρόνο αλλά η εποχή του είναι τους χειμερινούς μήνες. Είναι τραγανό στη βάση του και μαλακό στις άκρες του. Χρησιμοποιείται κυρίως σε σαλάτες. Στην μαγειρική χρησιμοποιείται ως τύλιγμα σε όστρακα και χοιρινό κρέας αλλά και σε σούπες. Επίσης είναι βασικό υλικό για τη […]

Διαβάστε περισσότερα
Αβοκάντο

Αβοκάντο

Το αβοκάντο προέρχεται από την Κεντρική Αμερική. Η Ελλάδα παράγει αβοκάντο και η καλύτερη εποχή του είναι απο τον Δεκέμβριο έως και τον Μαϊο. Το αβοκάντο χωρίζεται σε τρία βασικά είδη : τα τύπου Μεξικού, τύπου Γουατεμάλας και τύπου Ινδιών. Στην μαγειρική το αβοκάντο χρησιμοποιείται σε σαλάτες, σάλτσες σε κρύα ορεκτικά κ.α. Η πιο γνωστή […]

Διαβάστε περισσότερα
Iceberg

Iceberg (Άισμπεργκ)

Το iceberg ανήκει στην οικογένεια των μαρουλοειδών, η υφή του είναι τραγανή και η γεύση του δροσιστική. Όπως τα περισσότερα φυλλώδη χόρτα, το iceberg έχει χαμηλές θερμίδες, ζάχαρη και λίπος. Έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό από πολλά άλλα είδη μαρουλιού. Παρόλο που τα πιο σκούρα και πολύχρωμα μαρούλια όπως το μαρούλι κόκκινου φύλλου ή το […]

Διαβάστε περισσότερα
Αυγά μολέ (mollets) ή μελάτα

Αυγά μολέ (mollets)

Τα αυγά μολέ (mollets) ανήκουν στην κατηγορία των βραστών αυγών όπως τα α λα κοκ και τα ντυρ. Είναι αυγά μελάτα με σφιχτό ασπράδι και κρεμώδες κρόκο. Τα βράζουμε από 5 έως 7 λεπτά, ανάλογα με το πόσο υδαρές θέλουμε τον κρόκο. Τα συναντάμε σε μπουφέδες ξενοδοχείων και σε εστιατόρια τα οποία έχουνε brunch. Όπως […]

Διαβάστε περισσότερα