Κυπριακή σούβλα

Κυπριακή σούβλα

Η κυπριακή σούβλα είναι ένα παραδοσιακό κυπριακό πιάτο που αποτελείται από μεγάλα κομμάτια κρέατος σουβλισμένα και μαγειρεμένα σε μπάρμπεκιου με κάρβουνα. Το κρέας που χρησιμοποιείται στη σούβλα είναι συνήθως αρνί, αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι. Το κρέας μαρινάρεται προηγουμένως με διάφορα μυρωδικά, μπαχαρικά, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και μερικές φορές ξύδι, […]

Διαβάστε περισσότερα
pelmeni

Pelmeni

Τα Pelmeni είναι ένα είδος ζυμαρικών που προέρχεται από τη Σιβηρία της Ρωσίας. Συνήθως παρασκευάζονται από άζυμη ζύμη γεμάτη με κιμά, συνήθως βόειο κρέας, χοιρινό ή μείγμα και των δύο, μαζί με διάφορα καρυκεύματα όπως κρεμμύδια, σκόρδο και μπαχαρικά. Ποια είναι η ιστορία των Pelmeni Πιστεύεται πως τα πελμένι προήλθαν από ιθαγενείς της Σιβηρίας του […]

Διαβάστε περισσότερα
Goji berries (γκότζι μπέρι)

Goji berries (γκότζι μπέρι)

Τα goji berries (γκότζι μπέρι), γνωστά και ως wolfberries, είναι έντονα πορτοκαλοκόκκινα μούρα που προέρχονται από το φυτό Lycium barbarum ή Lycium chinense, το οποίο είναι εγγενές στην Κίνα. Έχουν μακρά ιστορία χρήσης στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική και καταναλώνονται εδώ και χιλιάδες χρόνια για τα υποτιθέμενα οφέλη που προσφέρουν στην υγεία μας. Ποια είναι η […]

Διαβάστε περισσότερα
Emmentaler (Έμενταλ)

Emmentaler (Έμενταλ)

Το Emmentaler (Έμενταλ) είναι ένα ημίσκληρο ελβετικό τυρί που παρασκευάζεται από μη παστεριωμένο αγελαδινό γάλα. Πρέπει να ωριμάσει για τουλάχιστον 4 μήνες, αν και ορισμένες ποικιλίες μπορούν να παλαιωθούν περισσότερο. Το τυρί χαρακτηρίζεται από το ωχροκίτρινο χρώμα, τη λεία υφή του και τις τρύπες που εμφανίζονται κατά την ωρίμανση. Αν και το τελικό γευστικό προφίλ εξαρτάται από […]

Διαβάστε περισσότερα
Μουχαμάρα (Muhammara)

Μουχαμάρα (Muhammara)

Το Μουχαμάρα (Muhammara) είναι ένα δημοφιλές ντιπ της Μέσης Ανατολής γνωστό για τις πλούσιες και περίπλοκες γεύσεις του. Προέρχεται από το Χαλέπι της Συρίας και είναι βασικό στοιχείο στην κουζίνα του Λεβάντες. Η λέξη “muhammara” προέρχεται από την αραβική λέξη “muḥammar”, που σημαίνει “κοκκινισμένη” ή “ηλιοκαμένη”, αναφερόμενη στο βαθύ κόκκινο χρώμα του πιάτου. Η ιστορία […]

Διαβάστε περισσότερα
Baba ghanoush

Baba ghanoush

Το Baba ghanoush, που γράφεται επίσης baba ganoush ή baba ghanouj, είναι ένα δημοφιλές πιάτο της Μέσης Ανατολής που παρασκευάζεται από ψητή μελιτζάνα αναμεμειγμένη με ταχίνι, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, σκόρδο και διάφορα καρυκεύματα. Ποια είναι η ιστορία του Baba ghanoush; Το πιάτο πιστεύεται ότι προέρχεται από την περιοχή του Λεβάντες της Ανατολικής Μεσογείου. Ο Λεβάντες […]

Διαβάστε περισσότερα