Cannoli (κανόλι)

Cannoli (κανόλι)

Το Cannoli (κανόλι) είναι ένα κλασικό ιταλικό γλυκό που έχει κερδίσει τη δημοτικότητα παγκοσμίως για τη νόστιμη γεύση και το μοναδικό του σχήμα. Δεν είναι απλώς ένα επιδόρπιο αλλά ένα σύμβολο της ιταλικής γαστρονομικής κληρονομιάς, που εκτιμάται για το τραγανό κέλυφος και την κρεμώδη γέμιση τα οποία συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια χορταστική απόλαυση. Ποια […]

Διαβάστε περισσότερα
Μασουράκια Χίου

Μασουράκια Χίου

Τα Μασουράκια Χίου είναι ένα παραδοσιακό γλυκό ταψιού που κατάγεται από το νησί της Χίου. Είναι γνωστό για την πλούσια γεύση του και την ιδιαίτερη υφή του, που προκύπτει από το συνδυασμό των υλικών και τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του. Ποια είναι η ιστορία για τα μασουράκια Χίου; Η ιστορία τους συνδέεται στενά με την […]

Διαβάστε περισσότερα
Melanzana al cioccolato

Melanzana al cioccolato

Το Melanzana al cioccolato μεταφράζεται ως μελιτζάνα με σοκολάτα και είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό επιδόρπιο που προέρχεται από την ακτή του Αμάλφι. Αποτελείται από φέτες μελιτζάνας που καλύπτονται με σάλτσα σοκολάτας, γι’ αυτό και το γλυκό είναι γνωστό και ως ”parmigiana di melanzane al cioccolate”. Φτιάχνεται με μελιτζάνες, αλεύρι, αυγά, ζάχαρη, κανέλα, ξύσμα λεμονιού, γάλα, κακάο, […]

Διαβάστε περισσότερα
Cicchetti

Cicchetti

Τα Cicchetti είναι μια παραδοσιακή βενετσιάνικη γαστρονομική έννοια που αναφέρεται σε μικρά σνακ ή συνοδευτικά, κάπως παρόμοια με τα ισπανικά τάπας. Αυτά τα σνακ σε μέγεθος μπουκιάς απολαμβάνονται συνήθως με ”ombra”, ένα τοπικό κρασί ή με άλλα ποτά στα βενετσιάνικα μπαρ που είναι γνωστά ως “bàcari”. Τα Cicchetti μπορεί να περιλαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία φαγητών […]

Διαβάστε περισσότερα
Ψητή γουρουνοπούλα

Ψητή γουρουνοπούλα, μια βαθιά ριζωμένη παράδοση

Η ψητή γουρουνοπούλα είναι μια παραδοσιακή ελληνική λιχουδιά που συνδέεται στενά με την Πελοπόννησο και ιδιαίτερα με την περιοχή της Μεσσηνίας. Αυτή η παράδοση έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κουλτούρα και είναι αναπόσπαστο μέρος πολλών τοπικών γιορτών και πανηγυριών. Ποια είναι η ιστορία και η παράδοση για την ψητή γουρουνοπούλα; Η γουρουνοπούλα προέρχεται από τη […]

Διαβάστε περισσότερα
Guanciale

Guanciale

Το Guanciale είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό αλλαντικό που παρασκευάζεται από χοιρινό μάγουλο. Είναι μια σπεσιαλιτέ της κεντρικής Ιταλίας, ιδιαίτερα στις περιοχές του Λάτσιο, της Ούμπρια και του Αμπρούτσο. Το Guanciale όπως είπαμε φτιάχνεται από χοιρινό μάγουλο το οποίο συνήθως τρίβεται με αλάτι, πιπέρι και κάποιες φορές με σκόρδο ή άλλα μπαχαρικά. Στη συνέχεια ωριμάζει για […]

Διαβάστε περισσότερα