Αρνί στη σούβλα

Αρνί στη σούβλα

Το Αρνί στη Σούβλα μπορεί να χαρακτηριστεί και ως η τέχνη της Μεσογειακής Γαστρονομίας!! Η σούβλα, είναι ένα αρχαίο εργαλείο μαγειρικής. Εδώ και αιώνες αποτελεί βασικό στοιχείο της διατροφής και της κουλτούρας στις περιοχές της Μεσογείου. Παρόλο που στη σούβλα μπορούμε να ψήσουμε διάφορα κρέατα είτε μεγάλα είτε μικρότερα, το αρνί είναι συνυφασμένο με αυτή […]

Read More
Οι συνταγές της εβδομάδας

Κουνέλι

Το κουνέλι είναι ένα κρέας που χρησιμοποιείται στη μαγειρική σε πολλές κουζίνες παγκοσμίως, ιδιαίτερα στη μεσογειακή, τη γαλλική και την κινεζική. Έχει λευκό κρέας, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, χαμηλό σε λιπαρά και με λεπτή, ελαφρώς γλυκιά γεύση. Ποικιλίες κουνελιού για μαγείρεμα Υπάρχουν διάφορες ράτσες κουνελιών που εκτρέφονται ειδικά για το κρέας τους, όπως: Το κρέας […]

Read More
Apple Blossom (Begonia)

Apple Blossom (Begonia)

Τα Apple Blossom (Begonia) είναι ευαίσθητα, ελαφριά, φωτεινά, ροζ χρώματος βρώσιμα άνθη που ανθίζουν σε μηλιές. Τα πέταλά τους σε σχήμα καρδιάς δεν είναι μόνο οπτικά ελκυστικά, αλλά ιδανικά για γαρνίρισμα και δίνουν μία υπέροχη γεύση μήλου. Το ελαφρύ και φρέσκο ​​άρωμά τους, με μια λεπτή νότα γεύσης μήλου, προσθέτει μια οπτική και λαμπερή γεύση […]

Read More
Ντομάτες τύπου cherry

Ντομάτες τύπου cherry

Οι ντομάτες τύπου Cherry είναι μικρού μεγέθους ντοματίνια (συνήθως 2-3 εκατοστά σε διάμετρο) με γεύση που θεωρείται γλυκιά και ευχάριστη. Συνήθως έχουν στρογγυλό σχήμα και είναι πολύ δημοφιλείς στην χρήση τους σε σαλάτες και σάλτσες. Είναι ιδανικές για κατανάλωση σε φρέσκια μορφή επειδή είναι γλυκές στη γεύση αλλά και σε μαγειρεμένη μορφή. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες […]

Read More
Salsa macha

Salsa macha

Η Salsa macha είναι μία νόστιμη, πικάντικη και πλούσια σάλτσα από το Μεξικό. Συνήθως αποτελείται από αποξηραμένες πιπεριές τσίλι (όπως arbol ή guajillo), σκόρδο, λάδι και μερικές φορές ξηρούς καρπούς ή σπόρους. Τα υλικά ψήνονται ή τηγανίζονται και στη συνέχεια αναμειγνύονται για να δημιουργηθεί μια πηχτή, γευστική σάλτσα. Είναι γνωστή για τη βαθιά, καπνιστή γεύση […]

Read More
Picanha

Picanha

Η Picanha είναι ένα κομμάτι βόειου κρέατος που είναι πολύ δημοφιλές στη Βραζιλία και σε άλλα μέρη της Νότιας Αμερικής. Στις Η.Π.Α., ονομάζεται sirloin cap, και στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι γνωστό ως rump cap και βρίσκεται στο οπίσθιο μέρος του ζώου. Η ιστορία της είναι στενά συνδεδεμένη με τη βραζιλιάνικη κουλτούρα όπου είναι ένα από […]

Read More