Αρώνια

Αρώνια

Η αρώνια ανήκει στην οικογένεια των ροδοειδών και είναι φυλλοβόλος θάμνος. Φτάνει τα τρία μέτρα σε ύψος και ευδοκιμεί σε υγρά δάση και έλη όπου υπάρχει αρκετό νερό. Παρότι είναι ιθαγενές φυτό της Βόρειας Αμερικής, από το 1940 την καλλιεργούν στην Ρωσία και από το 1950 σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Την καλλιεργούν ως καλλωπιστικό […]

Διαβάστε περισσότερα
Brisket

Brisket

Σήμερα θα μιλήσουμε για το brisket!! Τι είναι; Από πιο μέρος του ζώου προέρχεται; Ποιοι το ανακάλυψαν; Και πολλά άλλα….. Αρχικά, τι είναι το brisket; Η μετάφραση της λέξης brisket σημαίνει, στήθος ζώου. Πράγματι με τον όρο brisket εννοούμε το στήθος ενός ζώου και δη του μοσχαριού. Τα οστά του στέρνου και δύο θωρακικοί μύες […]

Διαβάστε περισσότερα
Σιτάρι kamut khorasan

Σιτάρι kamut khorasan

Σήμερα θα γνωρίσουμε το σιτάρι kamut Khorasan, θα μάθουμε την ιστορία του, τον τρόπο που το χρησιμοποιούμε και πολλά άλλα. Αρχικά θα πούμε λίγα λόγια για το σιτάρι khorosan ή ανατολίτικο σιτάρι καθώς το kamut είναι η εμπορική του ονομασία. Το Khorasan (χορασάν) είναι ένα είδος σιταριού από την αρχαιότητα του οποίου η προέλευση παραμένει […]

Διαβάστε περισσότερα
Panquehue

Panquehue, ένα από τα πιο δημοφιλή τυριά της Χιλής

Το Panquehue είναι ένα ημι-μαλακό τυρί το οποίο το παράγουν στην περιοχή Aconcagua των Άνδεων της Χιλής. Το όνομα του το πήρε από την πόλη Panquehue την οποία συναντάμε στην εύφορη κοιλάδα Aconcagua. Το παρασκευάζουν από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα από κοπάδια που εκτρέφουν αποκλειστικά στην περιοχή των Άνδεων. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουν ότι το […]

Διαβάστε περισσότερα
Πανάδα (panades)

Πανάδα (panades)

Τι πραγματικά εννοούμε με τον όρο πανάδα (panades); Που τις χρησιμοποιούμε και ποια είναι η σωστή χρήση τους; Κάποιοι θα την αναφέρουν ως σούπα ψωμιού ίσως κάποιοι άλλοι θα πουν ότι πρόκειται για μια παχύρευστη σάλτσα. Πολλές είναι οι φορές που τις χρησιμοποιούν ως μία πάστα με βάση το ρου. Τι όμως εννοούμε με τον […]

Διαβάστε περισσότερα
Black angus

Black angus

Black angus ένα κορυφαίο κρέας στο τραπέζι σας!!! Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του; Τι είναι αυτό που το κάνει τόσο ακριβοθώρητο και περιζήτητο; Ποιες οι διαφορές του με το κλασικό μοσχαρίσιο κρέας; Η προέλευσή του Με Σκωτσέζικη καταγωγή η ράτσα angus προέρχεται από τη βορειοανατολική Σκωτία και πιο συγκεκριμένα από τις περιοχές Aberdeen, Banff, Kincardine […]

Διαβάστε περισσότερα