Continental Roll

Continental Roll

Το continental roll ή αλλιώς conti roll είναι ένα σάντουιτς επηρεασμένο από την ιταλική κουζίνα. Αποτελείται από ένα συνδυασμό ευρωπαϊκών αλλαντικών, τυρί και λαχανικών τουρσί. Τα αλλαντικά που περιλαμβάνουν το σάντουιτς είναι η μορταδέλα, η κόππα και το σαλάμι. Όλα τα υλικά τοποθετούνται σε στρώσεις ξεκινώντας πρώτα από τα αλλαντικά, στη συνέχεια το τυρί και τέλος τα λαχανικά τουρσί.

Το πιο σύνηθες τουρσί είναι η μελιτζάνα ενώ προσθέτουνε και λιαστή ντομάτα. Μία Αυστραλιανή επιλογή είναι η προσθήκη τριμμένου καρότου και παντζαριών.

Η περιοχή που συναντάμε το continental roll είναι το Perth στη Δυτική Αυστραλία. Δύο από τα μαγαζιά που βρίσκουμε αυτό το ιστορικό σάντουιτς είναι το ‘’The Re Store’’ και το ‘’Di Chiera Brothers’’.

Παρόλο που το ‘’The Re Store’’ άνοιξε το 1936, φαίνεται πως το continental roll εξελίχθηκε μετά το άνοιγμα του μαγαζιού των αδερφών Giuseppe και Antonio Di Chiera, το 1953.

Η ιστορία λέει πως Ιταλοί μετανάστες αποίκησαν στη Δυτική Αυστραλία προσδοκώντας καλύτερη τύχη. Ο αριθμός τους αυξήθηκε το 1921 καθώς οι ΗΠΑ επέβαλαν ποσοστώσεις στη μετανάστευση.

Το 1933, ο αριθμός των μεταναστών τριπλασιάστηκε!!

Μετά από αυτή την αύξηση των μεταναστών, το 1936 ο γιος ενός μετανάστη από τη Σικελία άνοιξε το ‘’The Re Store’’. Αρχικά πουλούσε προϊόντα όπως ελαιόλαδο, κρασί, ζυμαρικά και Ιταλικά σαλάμια. Παρόλο που πουλούσε όλα αυτά τα ευρωπαϊκά προϊόντα δεν ήταν σαφές ότι οι πελάτες μπορούσαν να τα αγοράσουν σε μία έτοιμη έκδοση (σάντουιτς) και αν είχε γίνει κάτι τέτοιο, σίγουρα δεν θα το είχαν ονοματίσει έτσι.

Τα αδέρφια Di Chiera ήταν μετανάστες που έφτασαν μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ο πρώτος από τα αδέρφια που έφτασε στο Περθ ήταν ο Antonio Di Chiera, το 1949. Λίγους μήνες αργότερα ακολούθησε και ο αδερφός του. Η πρώτη τους δουλειά ήταν σε χωράφια με πατάτες. Αφού μάζεψαν κάποια χρήματα άνοιξαν το πρώτο τους μαγαζάκι στην William Street. Ξεκίνησαν να εισάγουν πολλά από τα προϊόντα που είχαν συνηθίσει στη διατροφή τους όπως το ελαιόλαδο και από λαχανικά το μπρόκολο.

Μία Αυστραλιανή κυρία μία μέρα είδε το μπρόκολο και είπε ”Ω, είναι μία ασυνήθιστη δέσμη λουλουδιών”

Αρχικά το κατάστημα προοριζόταν για την εξυπηρέτηση Ευρωπαίων μεταναστών. Σιγά-σιγά από περιέργεια άρχισε να προσελκύει το ενδιαφέρον των εγχώριων κατοίκων.

Η πιο δημοφιλής συνεισφορά στη γαστρονομική ζωή του Περθ ήρθε με τη μορφή του Continental roll.

Φαίνεται πως αυτοί ξεκίνησαν να προσφέρουν ψωμάκια γεμάτα με σαλάμι και άλλα επεξεργασμένα κρέατα. Τα ονόμαζαν panino.

Το όνομα continental roll το πήρε από τα ευρωπαϊκά υλικά που περιείχε

Κάποια στιγμή αυτά τα ψωμάκια τα έφαγαν πελάτες που δεν ήταν Ιταλοί. Αυτοί λοιπόν οι πελάτες το ονόμασαν continental roll με το όνομα να παραμένει μέχρι και σήμερα παρόλο που τα υλικά αυτά υπάρχουν πλέον σε ολόκληρη τη χώρα.

Το continental roll έχει εξελιχθεί σε μοναδική Δυτική Αυστραλιανή δημιουργία με μία ποικιλία συστατικών.

 

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί