Chimichurri ένα αρωματικό μείγμα

Chimichurri ένα αρωματικό μείγμα

Chimichurri ένα αρωματικό μείγμα, η πράσινη σάλτσα της Αργεντινής και της Ουρουγουάης. Πολλές κουζίνες ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν διάφορες σάλτσες ώστε να συνοδεύσουν τις σπεσιαλιτέ τους. Οι Αργεντινή φημίζεται για το μοσχαρίσιο κρέας της και για τον σωστό τρόπο μαγειρέματός του. Το chimichurri είναι αυτό που θα μαρινάρει, θα συντροφεύσει κατά το ψήσιμο και τέλος θα συνοδεύσει το κρέας στο πιάτο.

Η ιστορία του chimichurri

Η ιστορία του αφορά κυρίως το όνομά του. Υπάρχουν δύο θεωρίες σχετικά με την προέλευση του ονόματός του. Η πρώτη λέει ότι εφευρέθηκε από έναν Βρετανό έμπορο κρέατος ο οποίος ονομαζόταν Jimmy Curry. Η δεύτερη προέρχεται από τη φράση “che mi curry”. Η φράση αυτή ειπώθηκε από Άγγλους στρατιώτες που ζήτησαν να φάνε κάρυ μετά την ανεπιτυχή προσπάθειά τους να εισβάλουν στην Αργεντινή όταν εκείνη την εποχή ήταν Ισπανική αποικία.  

Το chimichurri είναι ένα αρωματικό μείγμα μαϊντανού, σκόρδου, ελαιόλαδο και ξυδιού. Ψάχνοντας πληροφορίες για το chimichurri παρατηρούμε ότι οι περισσότεροι μιλάνε για την αυθεντική συνταγή.

Ποια είναι όμως η αυθεντική συνταγή;

Σίγουρα όχι ένα chimichurri πολτοποιημένο και σε μορφή πουρέ. Το βασικό υλικό αυτής της πράσινης σάλτσας είναι ο μαϊντανός. Ψιλοκόψτε μπόλικο μαϊντανό και προσθέστε σκελίδες σκόρδου. Η ποσότητα του σκόρδου ρυθμίζετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Αλάτι, πιπέρι, κόκκινο τσίλι, αποξηραμένη ρίγανη, ξύδι από κόκκινο κρασί και αρκετό ελαιόλαδο είναι τα υπόλοιπα υλικά που συνθέτουν αυτή την αρωματική σάλτσα. Δεν συνιστούμε λευκό ξύδι ούτε βαλσάμικο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ψιλοκομμένες ντομάτες και κόλιανδρο.

Δείτε τη συνταγή και τη μέθοδο παρασκευής, εδώ.

Στην Αργεντινή το chimichurri συνοδεύει το churrasco. Ταιριάζει επίσης με ψητό χοιρινό, κοτόπουλο, αρνί, ψάρι και πάπια. Συνδυάζεται με κρασί Malbec.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί