Το Butha-buthe είναι μια υγιεινή και θρεπτική σούπα με καταγωγή από το Λεσότο. Κύρια συστατικά της σούπας είναι το σπανάκι και το μανταρίνι.
Η σούπα συχνά συνδέεται με την ομώνυμη πόλη του Λεσότο, Butha-buthe
Στο πρώτο άκουσμα της συνταγής σίγουρα θα υπάρχει μία αμφισβήτηση σχετικά με το ταίριασμα των υλικών. Ο συνδυασμός γλυκόξινων γεύσεων λειτουργεί απολύτως τέλεια ώστε ο καθένας να λατρέψει αυτή τη σούπα. Είναι μία απολαυστική, ελαφριά και πολύπλοκη σούπα.
Η σούπα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, κάλιο και βιταμίνη C
Η συνταγή συνδυάζει τον κίτρινο αρακά, που προσφέρει καλή ποσότητα πρωτεϊνών, φρέσκα μυρωδικά και σπανάκι, και το χυμό από μανταρίνι (ή ολόκληρο μανταρίνι), που δίνει στη σούπα μια ωραία γλυκόξινη γεύση. Την σούπα την φτιάχνουμε μουλιάζοντας πρώτα τον κίτρινο αρακά και στη συνέχεια βράζοντας τον σε ζωμό κοτόπουλο. Σε ξεχωριστό σκεύος μαλακώνουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε κουρκουμά και ρυζάλευρο. Όλα αυτά τα ανακατεύουμε με το ζωμό. Η σάλτσα καθώς βράζει πήζει. Το σπανάκι, ο κόλιανδρος και ο μαϊντανός είναι υλικά που προσθέτουμε στη σούπα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Ο χυμός και το ξύσμα από μανταρίνια δίνουν στη σούπα μια πολύπλοκη και ελαφριά γεύση. Την γευστική σούπα την ολοκληρώνουμε με την προσθήκη μιας κουταλιάς γιαουρτιού. Το γιαούρτι θα μας δώσει μία κρεμώδη αίσθηση στη σούπα.
Το Butha-buthe είναι ένα φαγητό το οποίο μπορούμε να το σερβίρουμε είτε κρύο σε μία ζεστή μέρα είτε ζεστό σε μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα.
Comments are closed.