bunny chow

Bunny chow

Είναι ένα ινδικό πιάτο που είναι απίθανο να βρείτε στην Ινδία. Το Bunny chow είναι ουσιαστικά ένα είδος μπολ ψωμιού. Αποτελείται από ένα καρβέλι το οποίο είναι γεμισμένο με φασόλια ή λαχανικά ή κάποιο είδος κρέατος. Το βασικό του όμως χαρακτηριστικό είναι το κάρυ το οποίο καρυκεύει έντονα το ψωμί και όλο το φαγητό.

Η ιστορία του bunny chow

Η ακριβής προέλευση του αμφισβητείται αν και η δημιουργία του χρονολογείται στη δεκαετία του 1940. Το πιάτο έχει τις ρίζες του στο Ντέρμπαν, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Αφρικής. Η συγκεκριμένη πόλη φιλοξενεί μια μεγάλη κοινότητα ανθρώπων Ινδικής καταγωγής.

Οι ιστορίες για την προέλευσή του είναι πολλές

Η πρώτη χρονολογείται τη δεκαετία του 1860 και την πρώτη άφιξη μεταναστών Ινδών εργαζόμενων στη Νότια Αφρική. Οι Ινδοί εργάτες έφτασαν στη Νότιο Αφρική για να εργαστούν στις φυτείες ζαχαροκάλαμου. Καθώς λοιπόν δούλευαν εκεί έπρεπε να βρουν ένα τρόπο ώστε να μεταφέρουν το φαγητό τους στα χωράφια. Ένα καρβέλι λευκό ψωμί το οποίο ήταν διαθέσιμο στα τοπικά καταστήματα, ήταν το καλύτερο δοχείο για να μεταφέρουν το φαγητό τους.

Μία άλλη ιστορία λέει πως ζητιάνοι στο τέλος της ημέρας ζητούσαν φαγητό (ότι είχε απομείνει). Οι μάγειρες δεν είχαν χρόνο για να φτιάξουν κάποιο σάντουιτς έτσι έπαιρναν ψωμί και το γέμιζαν με κάρυ.

Μία άλλη ιστορία μας μιλά για τον φυλετικό διαχωρισμό και το απαρχάιντ. Με το απαρχάιντ να τίθεται σε ισχύ, διαχώριζε τους άσπρους από τους μαύρους ανθρώπους. Το bunny chow μιλά για την υποβάθμιση της διατροφής με φθηνότερες τροφές όπως κεφάλια προβάτων και κοτόπουλα.

Το πιάτο είναι ένας συνδυασμός ινδικών και αφρικάνικων γεύσεων. Είναι ένα μοναδικό φαγητό του δρόμου της Νότιας Αφρικής. Η γέμιση παλαιότερα αποτελούνταν κυρίως από λαχανικά και κάρυ. Με την πάροδο των χρόνων στη γέμιση προστέθηκε το κρέας.  

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Comments are closed.