χοιρινό broiling

Τι ακριβώς είναι το broiling;

Το broiling είναι μία μέθοδος στην οποία εκθέτουμε τα τρόφιμα σε άμεση ακτινοβολούμενη θερμότητα, κάτω από καυστήρα αερίου ή μια αντίσταση.

Η μέθοδος αυτή διαφέρει από το ψήσιμο στο φούρνο στο ότι το φαγητό γυρίζει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, έτσι ώστε να μαγειρεύετε η μία πλευρά κάθε φορά. Οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες σε αυτή την τεχνική από ότι στο roasting.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ broiling και roasting;

Τόσο το broiling όσο και το roasting χρησιμοποιούν την ξηρή θερμότητα ενός φούρνου για να μαγειρέψουν τρόφιμα. Το κάνουν όμως με διαφορετικούς τρόπους, αποδίδοντας διαφορετικά αποτελέσματα. Το roasting χρησιμοποιεί έμμεση θερμότητα σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, ενώ το broiling βασίζεται στην άμεση θερμότητα σε υψηλότερες θερμοκρασίες.

Το roasting είναι μία μέθοδος μαγειρέματος που περιβάλλει τα τρόφιμα με ζεστό αέρα για να μαγειρευτούν έμμεσα. Τα τρόφιμα συνήθως ψήνονται στη μεσαία σχάρα του φούρνου σε θερμοκρασίες έως 230℃.

Το broiling από την άλλη χρησιμοποιεί άμεση θερμότητα στο φούρνο για γρήγορο μαγείρεμα στερεών τροφίμων σε θερμοκρασίες από 230℃ και άνω. Τα τρόφιμα πρέπει να τοποθετηθούν κοντά στο θερμαντικό στοιχείο για να ψηθούν. Είναι ουσιαστικά κάτι παρόμοιο με το grill ή το Γκρατέν. Η διαφορά εδώ είναι οτι το Γκρατέν το χρησιμοποιούμε και για άλλες παρασκευές. Το επιτυγχάνουμε συνήθως με την χρήση σαλαμάνδρας ή υψηλής θερμοκρασίας στο φούρνο. Το broiling από την άλλη, συνήθως το κάνουμε στα κρέατα. Κύριος «αντιπρόσωπος», ως συσκευή, της μεθόδου broiling είναι ο φούρνος Josper.

Αυτή η μέθοδος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να δώσουμε μια καφετή τραγανή υφή στο εξωτερικό των τροφίμων που έχουν ήδη μαγειρευτεί χρησιμοποιώντας μια άλλη μέθοδο όπως το ψήσιμο στον φούρνο.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί