Brix

Brix

Οι βαθμοί brix είναι ένας τρόπος μέτρησης. Μας δίνει την περιεκτικότητα των σακχάρων εκφρασμένα σε γραμμάρια σακχαρόζης ανά 100 γραμμάρια διαλύματος.

Άρα:

Brix είναι η μέτρηση της περιεκτικότητας σε σάκχαρα στο χυμό, εκφραζόμενη ως ποσοστό.

Brix

Όσο υψηλότερο είναι, τόσο πιο υγιές είναι το φυτό.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είναι πιο γευστικό και πιο υψηλό σε θρεπτικά συστατικά από τα φυτά χαμηλής περιεκτικότητας σε brix.

Οι μετρήσεις λαμβάνονται με τη βοήθεια ενός οργάνου που ονομάζεται διαθλασίμετρο.

Όσο περισσότερα σάκχαρα και διαλυμένα στερεά σε ένα δείγμα χυμού, τόσο περισσότερο το μείγμα στρέφει το φως που διέρχεται από αυτό.

Ένα διαθλασίμετρο διαβάζει πόσο διαθλάται το φως και εμφανίζει το ποσοστό σακχάρων στο χυμό.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί