Πως ψήνουμε ένα ψάρι στα κάρβουνα

Πως ψήνουμε ένα ψάρι στα κάρβουνα

Πολλές φορές έχω ακούσει την ερώτηση, πως ψήνουμε ένα ψάρι στα κάρβουνα; Πως γίνεται να ψηθεί και να μην κολλήσει η πέτσα του στη σχάρα; Πότε καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο, ψημένο και φυσικά ζουμερό; Όλες αυτές τις ερωτήσεις-απορίες θα προσπαθήσουμε σήμερα να σας τις λύσουμε. Ξεκινώντας θα ήθελα να κάνω μία αναφορά στη χώρα που […]

Διαβάστε περισσότερα
εκχυλισματα

Τα εκχυλίσματα και οι τεχνικές τους (Decoction,Infusion,percolation,Steeping)

Τα εκχυλίσματα και οι τεχνικές τους!! Καταρχάς, ως εκχύλισμα εκλαμβάνεται το αποτέλεσμα της διαδικασίας. Ένα υγρό δηλαδή (νερό, λίπος ή αλκοόλ) το οποίο εκτός από τα πρωταρχικά του αρώματα, έχει και τις μυρωδιές του προϊόντος που εμβαπτίσαμε μέσα σε αυτό. Η έγχυση, όπως ονομάζετε η διαδικασία, είναι η εξαγωγή χημικών ενώσεων ή αρωμάτων από κάποιο […]

Διαβάστε περισσότερα
Μανγκοστίν (mangosteen)

Μανγκοστίν (mangosteen)

Τα τροπικά φρούτα μανγκοστίν (mangosteen) καλλιεργούνται άφθονα στην Ταϊλάνδη. Ευδοκιμούν και αναπτύσσονται μόνο σε τροπικές περιοχές με πολλές βροχές. Το μέγεθος τους είναι παρόμοιο με αυτό της βανίλιας. Το κέλυφος του είναι σταθερό και το χρώμα του κελύφους είναι βαθύ μοβ. Ο φλοιός αυτός δεν τρώγεται. Το φρούτο που υπάρχει μέσα στο κέλυφος έχει λευκό […]

Διαβάστε περισσότερα
Το κάπνισμα των τροφίμων

Το κάπνισμα των τροφίμων

Το κάπνισμα των τροφίμων είναι μια μέθοδος παρασκευής τροφίμων που είναι δύσκολο να την κατηγοριοποιήσουμε. Το κάπνισμα είναι η διαδικασία αρωματισμού, μαυρίσματος, μαγειρέματος ή συντήρησης φαγητού εκθέτοντάς το στον καπνό από καύση συνήθως ξύλου. Είναι μια μέθοδος που ακροβατεί ανάμεσα στις μεθόδους μαγειρικής, στις τεχνικές επεξεργασίας αλλά και στις μεθόδους διατήρησης τροφίμων. Είναι λίγο από […]

Διαβάστε περισσότερα
μικροκυμάτων

Φούρνος μικροκυμάτων. Μια από τις πιο αμφιλεγόμενες συσκευές της κουζίνας

O φούρνος μικροκυμάτων είναι μια από τις πιο αμφιλεγόμενες συσκευές της κουζίνας. Υπάρχουν επαγγελματίες κυρίως, οι οποίοι αμφισβητούν την αναγκαιότητα ύπαρξης και χρήσης του. Φυσικά, για το σπίτι και τις απανταχού σύγχρονες νοικοκυρές αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο. Αυτό συμβαίνει επειδή προσφέρει ξεπάγωμα, ζέσταμα και μαγείρεμα ορισμένων τροφίμων εύκολα και γρηγορότερα από τις παραδοσιακές μεθόδους. H ταχύτητα […]

Διαβάστε περισσότερα
Πανέ αλ ανγκλέζ (Paner à l'anglaise)

Πανέ αλ ανγκλέζ (Paner à l’anglaise)

Με τον όρο πανέ αλ ανγκλέζ (Paner à l’anglaise) περιγράφουμε τη διαδικασία με την οποία καλύπτουμε (πανάρουμε) ένα υλικό με φρυγανιά ή με τριμμένο ψωμί. Το ψωμί είναι το βασικό στοιχείο της τεχνικής. Η λέξη πανέ προέρχεται από τη γαλλική λέξη pain που σημαίνει ψωμί Η τεχνική αυτή δίνει τη δυνατότητα στο υλικό που πανάρουμε, […]

Διαβάστε περισσότερα