Μωσαϊκό με πραλίνα φιστικιού

Μωσαϊκό με πραλίνα φιστικιού

Μωσαϊκό με πραλίνα φιστικιού είναι η πρόταση μας για σήμερα!!

Το μωσαϊκό με πραλίνα φιστικιού είναι μία παραλλαγή του αγαπημένου γλυκού ψυγείου κορμού στην οποία η πραλίνα φιστικιού προσθέτει ιδιαίτερο άρωμα, χρώμα και υφή.

Το μωσαϊκό (ή κορμός) γενικά είναι ένα γλυκό χωρίς ψήσιμο που φτιάχνεται αναμειγνύοντας θρυμματισμένα μπισκότα με υγρή βάση (σοκολάτα, βούτυρο, γάλα, κρέμες) και στη συνέχεια τυλίγεται ώστε να σφίξει στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Στη συγκεκριμένη παραλλαγή, η υγρή βάση ενισχύεται με πρά­λινα φιστικιού (συνήθως από φιστίκια Αιγίνης).

Το αποτέλεσμα είναι πιο έντονο στο φιστίκι όχι μόνο στη γεύση αλλά και στην οπτική, γιατί η πραλίνα έχει μία πράσινη απόχρωση όπου σε αντίθεση με τα θρυμματισμένα μπισκότα, δημιουργούν το γνωστό «μωσαϊκό» μοτίβο. Μέσα στο μείγμα προσθέτουμε επίσης ολόκληρα φιστίκια Αιγίνης τα οποία και αυτά με τη σειρά τους ενισχύουν τη γεύση και την οπτική στο γλυκό (αν θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε και τριμμένο κανταΐφι μέσα στο μείγμα).

Η επικάλυψη μπορεί να γίνει με κουβερτούρα (λευκή ή μαύρη) ή να μείνει ως έχει. Τα τριμμένα φιστίκια πάνω από τη σοκολάτα, ολοκληρώνουν όμορφα την παρουσίαση αυτού του υπέροχου γλυκού.

Αφότου το μωσαϊκό με πραλίνα φιστικιού κρυώσει, το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε είτε σκέτο είτε με μία μπάλα παγωτό (συνήθως καϊμάκι).

Related Recipes