Ταλιατέλες σπανάκι με μελιτζάνες και σάλτσα ντομάτα

Ταλιατέλες σπανάκι με μελιτζάνα και σάλτσα ντομάτα

Ταλιατέλες σπανάκι με μελιτζάνα και σάλτσα ντομάτα θα φτιάξουμε σήμερα!!

Αρχικά ξεκινάμε από τα φρέσκα ζυμαρικά τα οποία θα τα κάνουμε πράσινα. Αυτό το πετυχαίνουμε με την βοήθεια του σπανακιού. Μπλανσάρουμε το σπανάκι σε νερό που βράζει και στη συνέχεια το αφαιρούμε σε ένα μπολ με πάγο και νερό. Αυτό το κάνουμε για να κρατήσει το χρώμα του. Στη συνέχεια το πολτοποιούμε και το προσθέτουμε στο αλεύρι ώστε να φτιάξουμε τη ζύμη των φρέσκων ζυμαρικών.

Για την ζύμη θα χρειαστούμε 400γρ. αλεύρι σκληρό, αλάτι και 200γρ. πολτό σπανάκι. Θα τα βάλουμε σε ένα μπολ και θα ζυμώσουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Αν δούμε ότι χρειάζεται λίγο νερό, τότε προσθέτουμε. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα και μετά την ανοίγουμε στην μηχανή των ζυμαρικών.

Για την σάλτσα ντομάτα θα ακολουθήσουμε τη συνταγή την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

Τις μελιτζάνες τις κόβουμε καρεδάκι και τις σοτάρουμε καλά. Θέλουμε να ψηθούν καλά και να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Τα ζυμαρικά τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό, τελευταία στιγμή. Χρειάζονται περίπου τρία λεπτά για να βράσουν. Αφότου βράσουν τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε κατευθείαν στην σάλτσα. Τα ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να πάει η σάλτσα σε όλα τα ζυμαρικά.

Οι ταλιατέλες σπανάκι με μελιτζάνα και σάλτσα ντομάτα είναι μία γευστική πρόταση για το μεσημεριανό σας τραπέζι!!

Related Recipes