Μπρουσκέτα με κρέμα αβοκάντο και λαχανικά

Μαύρο ψωμί με κρέμα αβοκάντο και ταχίνι ολικής αλέσεως

Μία διαφορετική πρόταση για σήμερα είναι το μαύρο ψωμί με κρέμα αβοκάντο και ταχίνι ολικής αλέσεως. Σε όλο αυτό θα προσθέσουμε ντοματίνια, αγγούρι και ξερό κρεμμύδι ώστε να ολοκληρωθεί η πανδαισία γεύσεων και χρωμάτων.

Κατά καιρούς έχουμε συναντήσει πολλές και διαφορετικές κρέμες αβοκάντο. Άλλες με προσθήκη γιαουρτιού, άλλες με κρέμα τυριού και άλλες με συνδυασμό ντομάτας ή κάποιων άλλων λαχανικών. Στο παρελθόν, έχουμε συναντήσει στο cookfood κρέμα αβοκάντο σε συνδυασμό με αυγό ποσέ (δείτε τη συνταγή εδώ).

Σήμερα λοιπόν θα αναμείξουμε πολτοποιημένο αβοκάντο με ταχίνι ολικής αλέσεως. Ο συνδυασμός; Ιδιαίτερος και δυνατός!! Το ταχίνι ολικής αλέσεως έχει έντονη γεύση. Αυτό σημαίνει πως η ποσότητα που θα βάλουμε μέσα στο πολτοποιημένο αβοκάντο θα είναι πολύ συγκεκριμένη. Εδώ, η ισορροπία των γεύσεων ”περπατά σε τεντωμένο σκοινί”. Λίγο παραπάνω ταχίνι και αλλάζει τελείως όλη τη γεύση της συνταγής.

Το ψωμί που επιλέγουμε είναι μαύρο και μπορούμε είτε να το φρυγανίσουμε είτε να το αφήσουμε στην αρχική του μορφή. Καθώς αλείφουμε το ψωμί με την κρέμα αβοκάντο επιλέγουμε να βάλουμε από πάνω ντοματίνια κομμένα στη μέση, αγγούρι και κρεμμύδι εμινσέ τα οποία πρώτα τα έχουμε μαρινάρει σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Το μαύρο ψωμί με κρέμα αβοκάντο και ταχίνι ολικής αλέσεως με ντοματίνια, αγγούρι και κρεμμύδι είναι ένα σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας.

Σχετικές Συνταγές