Το μάνγκο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και θρεπτικά τροπικά φρούτα στον κόσμο. Προέρχεται από την Ινδία και τη Νοτιοανατολική Ασία, όπου καλλιεργείται εδώ και πάνω από 4.000 χρόνια. Σήμερα καλλιεργείται σε πολλές τροπικές και υποτροπικές χώρες, όπως η Ινδία, η Ταϊλάνδη, το Μεξικό και η Βραζιλία. Ανήκει στο γένος Mangifera και η πιο […]

Shotis puri, το ψωμί-σύμβολο της Γεωργίας
Αν υπάρχει ένα ψωμί που χαρακτηρίζει τη γεωργιανή κουζίνα, αυτό είναι το Shotis puri. Ένα μακρόστενο ψωμί σε σχήμα που θυμίζει βάρκα, με τραγανή κόρα και αφράτη ψίχα. Δεν είναι απλώς συνοδευτικό στο τραπέζι, είναι κομμάτι της καθημερινότητας και της παράδοσης στη Γεωργία. Πώς ψήνεται; Το μυστικό του Shotis puri βρίσκεται στον παραδοσιακό φούρνο, τον […]

Paneer, το ινδικό τυρί
Το paneer (πάνερ) είναι ένα φρέσκο, λευκό, μαλακό τυρί που χρησιμοποιείται ευρέως στην ινδική κουζίνα, ιδιαίτερα στη βόρεια Ινδία. Παρασκευάζεται από γάλα αγελάδας ή βούβαλου!! Είναι γνωστό για την ήπια, γαλακτώδη γεύση του και την ικανότητά του να απορροφά τα αρώματα από τα καρυκεύματα και τις σάλτσες με τις οποίες μαγειρεύεται. Η υφή του είναι […]

Tri-tip (το τρίγωνο του κιλότου)
Το Tri-tip είναι ένας τριγωνικός μυς ο οποίος βρίσκεται στο οπίσθιο τμήμα της ράχης του μοσχαριού. Το ακριβές σημείο είναι στην περιοχή του sirloin (στο κάτω μέρος του) ανάμεσα στην κοιλιά και στο μπούτι. Εκεί βρίσκεται το κιλότο και γι’ αυτό το λόγο ονομάζεται και σφήνα του κιλότου. Η ιστορία του Tri-tip Ο Rondo (Ron) […]

Σκωτσέζικα αυγά (Scotch eggs)
Τα σκωτσέζικα αυγά είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ της Βρετανίας!! Αποτελούνται από βραστά αυγά σφιχτά ή ελαφρώς ρευστά τυλιγμένα σε κιμά λουκάνικου και παναρισμένα σε τριμμένη φρυγανιά. Ο συνδυασμός αυτών των συστατικών στη συνέχεια τηγανίζεται σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Αφότου τηγανιστούν μπορούν να καταναλωθούν είτε ζεστά είτε […]

Grana Padano
Το Grana Padano είναι από τα πιο φημισμένα σκληρά ιταλικά τυριά, με προέλευση από τη Βόρεια Ιταλία, και πιο συγκεκριμένα από την κοιλάδα του ποταμού Πάδου (Po). Το όνομά του προέρχεται από τον συνδυασμό δύο λέξεων: Το Grana Padano παρασκευάστηκε για πρώτη φορά τον 11ο αιώνα από τους Κιστερκιανούς μοναχούς της Μονής Santa Maria di […]
Πρόσφατες συνταγές
-
Φακόρυζο
Φακόρυζο είναι η πρότασή μας για σήμερα!! Βέβαια θα το...
Recipe by Γιώργος Αναστόπουλος | -
Πάστα φλώρα με μαρμελάδα μήλο
Ένα από τα πιο νοσταλγικά γλυκά που ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις...
Recipe by Γιώργος Αναστόπουλος | -
Βούτυρο κλαριφιέ
Το βούτυρο κλαριφιέ είναι το τελικό αποτέλεσμα της διαδικασίας διαχωρισμού...
Recipe by Γιώργος Αναστόπουλος |
Πρόσφατα άρθρα
Μάνγκο
By Γιώργος ΑναστόπουλοςShotis puri, το ψωμί-σύμβολο της Γεωργίας
By Γιώργος ΑναστόπουλοςPaneer, το ινδικό τυρί
By Γιώργος Αναστόπουλος